Actualitate La zi

Ceremoniile dedicate Zilei Podului, mai sobre, în semn de respect faţă de victimele inundaţiilor din Bulgaria

DSC_0098Împlinirea celor 60 de ani de la darea în folosinţă a Podului Priteniei fusese programată pentru data de 20 iunie, când erau organizate mai multe manifestări.
Unele dintre acestea au fost, însă, contramandate. Întâlnirea programată pe Podul Prieteniei pentru ora 10, între delegaţiile Ministerelor Transporturilor din România şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Giurgiu şi Ruse s-a desfăşurat, până la urmă, într-un spaţiu amenajat în Vama Ruse, ploaia fiind cea care a împiedicat derularea acestei prime acţiuni. Aici, autorităţile au ţinut scurte discursuri, dar şi un moment de reculegere în memoria victimelor inundaţiilor de la Varna.
În timp ce la Ateneul „Nicolae Bălănescu” se derula un forum de afaceri româno-bulgar, la Ruse au fost programate, de asemenea, mai multe acţiuni.  Acestea ar fi trebuit să se încheie cu un concert folcloric româno-bulgar, la Ruse, însă, tot în memoria victimelor inundaţiilor din Bulgaria, organizatorii au decis anularea acestui ultim punct înscris în programul manifestărilor organizate pentru a marca cei 60 de ani de „viaţă” a Podului Prieteniei. C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!