Actualitate

Cine vrea să-l schimbe pe Florian Velicu, din funcţia de director al ADI!

velicu-revineComunitatea Europeană  alocă judeţului Giurgiu 105 milioane euro pentru lucrări de apă şi canal în 21 de comune şi opozantul încrâncenat al acestui demers necesar pentru piaţa locurilor de muncă din judeţ, dar şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă de la sat este Nicolae Barbu, primar PSD al municipiului, încurajat din semiobscuritate de senatorul Niculae Bădălău, „cel mai vizionar lider al partidului”! 

Mai întâi, primarul Barbu s-a opus extinderii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Sănătate asigurată prin apă curată”, pentru ca acum să ceară modificarea organigramei, fiindcă nu-l place pe Florian Velicu. Nici senatorul Bădălău, liderul PSD Giurgiu nu a stat cu mâinile în sân. Nu… domnia sa şi nu numai a tot făcut lobby la primarii din judeţ pentru ca aceştia să se înscrie într-un ADI din Ilfov…

Pentru ziua de joi, 11 februarie, grupurile de interese constituite mai nou la nivelul administraţiilor locală şi judeţeană pregătesc unele surprize. În stilul obişnuit, se încearcă debarcarea acelor persoane care incomodează respectivele grupuri. Una dintre persoanele non grata pentru ambele administraţii este şi Florian Velicu, consilier municipal. Acesta este încă director general  al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Sănătate asigurată prin apă curată” şi pentru a-l putea da jos, grupurile au propus şi  încearcă la Adunarea Generală a Acţionarilor de joi, 11 februarie, desfiinţarea postului de director şi înfiinţarea unui nou post de director executiv, fiindcă numai aşa îl pot schimba pe Velicu. Adică, nu mai vrem director  fiindcă e ocupat de Velicu, ci vrem un nou post de director executiv pentru care se va organiza concurs, dar la care va accede o persoană agreată. Mai pe româneşte: “Aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie!”.

Trebuie spus că, încă din luna decembrie a anului trecut, directorul ADI “Sănătate asigurată prin apă curată”, Florian Velicu a sesizat şi forurilor centrale cu privire la o serie de probleme cu care se confuntă asociaţia şi care au rămas nerezolvate în continuare “atât din cauza intereselor anumitor persoane implicate politic, cât şi di cauza incapacităţii acestora de a percepe în mod corect importanţa acestor investiţii, atât pentru respectarea unor angajamente făcute de România în ceea ce priveşte creşterea nivelului de trai în toate localităţile , fie că acestea sunt în mediul urban cât şi rural, precum şi dezvoltarea infrastructurii de apă potabilă şi canalizare în toate uat-urile”.

Însă, situaţia acestui ADI e departe de a se remedia! Şi parcă nu era sufficient faptul că la această asociaţie, preşedintele se tot schimbă, acum a venit rândul… directorului. Pentru joi, 11 februarie, este convocată a se desfăşura Adunarea general, în sala de şedinţe a Consiliului judeţean Giurgiu,  cu ordinea de zi propusă de un grup format din trei membri şi care vizează printre altele modificarea organigramei constând în desfiinţarea postului de director şi înfiinţarea unui nou post de… director executive.

“În prima jumătate a anului 2014 când s-a pus problema aprobării extinderii ADI, primarul Nicolae Barbu a refuzat timp de şase luni de zile promovarea unui proiect de hotărâre. A trebuit ca un grup de consilieri să promoveze un proiect de hotărâre pe care să-l supună mai apoi aprobării Consiliului local municipal. Numai în acest mod a fost posibilă aprobarea extinderii Asociaţiei! Ca urmare a celor întâmplate, primarul municipiului procedează la atacarea în instanţă a hotărârii AGA cu privire la extinderea Asociaţiei, dezinformând de fiecare dată cetăţenii despre cât este de catastrofală şi de inutilă această extindere a ADI şi cât de multe neajunsuri poate genera o asemenea extindere”, preciza Florian Velicu, cerând ajutorul factorilor decizionali de la nivel naţional.

Ce se va întâmpla mâine la şedinţa AGA? Rămâne de văzut, dacă noii aliaţi vor avea sorţi de izbândă!

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!