Actualitate

CJG: Sprijinele financiare pentru unii DA, pentru alții BA!

cj-paxȘedința extraordinară a Cosiliului Județean Giurgiu de luni, 14 septembrie a.c., a reunit la masa lucrărilor 26 din cei 31 de consilieri. Fiind îndeplinit cvorumul, s-a trecut  la analizarea și votarea celor 21 de puncte aflte pe ordinea de zi zi , 20 dintre acestea devenind hotărâri, una fiind retrasă și alta respinsă.

S-au aprobat astfel, proiecte importante de interes general județean, dar și pentru buna funcționare a structurilor CJG.  Astfel, proiect de hotărâre privind aprobarea  modificării statului de funcții al aparatului de specialitate din CJG și aprobarea organigramei, statului de funcții și regulamentul de organizare și funcționare a Spitalului județean, precum și ale Muzeului județean. Mai multe porțiuni de drum din județ au primit avizul necear pentru realizarea documentațiilor de execuție a unor lucrari de investiții. Astfel de  intervenții vor fi efectuate pe DJ 411, Comana-Budeni- Călugăreni-Iepurești-Stâlpu-Bulbucata, DJ 507 Giurgiu-Oinacu-Braniștea-Gostinu; DJ 503 A Halta CFR Oncești-Radu Vodă-Izvoarele-Ghiriacu-Răsuceni-limita de județ cu Teleorman.

Îmbunătățirea eficienței energetice la Spitalul județean, în sediul Consiliului județean, au fost alte proiecte care, prin votul consilierilor județeni au devenit hotărâri.

În ceea ce priviște solicitările de licențe pentru extinderea unor trasee deținute de societăți comerciale de transport persoane, o solicitare a fost retrasă de pe ordinea de zi iar alta respinsă, acestea neîndeplinit criteriile prevăzute de lege, în acest sens.

Dacă restul punctelor aflate în discuție au obținut avizul favorabil al aleșilor județeni, punctul privind acordarea sprijinelor financiare unor asociații sau persoane aflate în nevoie a creat controverse între un consilier  și președintele Vasile Mustățea. Astfel, la început de ședință unii consilieri au venit cu propuneri de sprijin pentru  unele persoane cărora le cunoșteau foarte bine situația, dar și pentru o asociație de voluntariat a cărei activitate  ființează de peste patru ani reușind să mobilizeze mii de persoane în realizarea obiectivului propus. Dacă unele propuneri au întrunit pentru președintele CJG condițiile, altele, funcție de persoanele care le-au propus nu au fost acceptate pe motiv că această practică de solicitare în cadrul ședinței s-ar fi stabilit să fie eliminată.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!