Actualitate

Liberalii vor ca PNL să redevină o forţă pe eşichierul politic de dreapta

Alegerile interne din partid, măsurile adoptate de PSD cu privire la Ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal, aprig contestate de români în stradă au fost temele abordate, în cadrul conferinţei de presă de vineri, 3 februarie, de către preşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan, de consilierul judeţean Florian Velicu şi consilierul municipsl Adrian Anghelescu.
Referindu-se la alegerile interne, Gheorghe Ştefan a informat că s-a stabilit deja ca acestea să se desfăşoare de jos în sus şi nu de sus în jos, cum era prevăzut în Statut. Şi pentru că se impune modificarea statului, la nivel judeţean se va stabili o comisie care va fi supusă aprobării BPN şi care va avea în componenţă 9 persoane: secretarul general, patru persoane de la vechiul PNL şi alte patru de la vechiul PDL, comisie care va stabili şi graficul alegerilor. În ce priveşte alegerea preşedintelui PNL la nivel naţional, termenul ar fi  15 iunie, dată la care ar avea loc convenţia naţională.
„Giurgiu, fiind un judeţ cu doar 54 de unităţi administrativ-teritoriale, ar putea finaliza alegerile interne până la 1 aprilie”, a declarat Gheorghe Ştefan. Acesta a mai spus că nu va fi uşor, ţinând cont şi de faptul că „la Giurgiu PSD a obţinut cel mai bun scor la ultimele alegeri, iar majoritatea giurgiuvenilor sunt dependenţi de resursele bugetare, de locul de muncă la stat şi de faptul că PSD păstoreşte toate decomcentratele. Dar Opoziţia trebuie să existe, iar cetăţeanul să aibă o varietate de exprimare că doar nu ne îndreptm spre totalitarism”, a mai adăugat Gheorghe Ştefan lăsând a se înţelege faptul că se aşteaptă ca membri de partid să fie intimidaţi.
Şi consilierul judeţean, Florian Velicu a vorbit despre reconstrucţia PNL Giurgiu. „Sper ca PNL, atât la nivel naţional cât şi judeţean să găsească forţa necesară pentru a renaşte. Spun asta fiindcă e nevoie de o reaşezare a lucrurilor. E important să crem pentru oamenii care nu au ieşit la vot o alternativă în care să se regăseacă şi unde să găsească o soluţie pentru viitor”, a declarat Florian Velicu.
La rându-i, consilierul municipal, Adrian Anghelescu este convins că PNL Giurgiu va renaşte, fiindcă are oameni valoroşi şi, în plus, trebuie să ăşi ia în serios rolul de partid de Opoziţie. „Giurgiuvenii trebuie să aibă în PNL un aliat. Avem primari, consilieri judeţeni şi locali, care susţin interesele oamenilor şi vor sancţiona derapajele actualei puteri, la toate nivelurile”, a precizat Adrian Anghelescu.
În concluzie, PNL Giurgiu va milita să redevină o forţă reprezentativă pe eşichierul politic de dreapta.
Mariana Mitroi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!