Actualitate

Cms. şef Nicu Răboj: Măsuri suplimentare la frontieră în luna decembrie

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere de la frontiera se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. În acest sens, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic, a declarat marti, 18 decembrie, cms  şef Nicu Răboj, întrâo conferintă de presă desfăşurată la sediul institutiei.
Cms şef Nicu Răboj le-a reamintit participanților la trafic că, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicatie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
Şi pentru că luna decembrie este şi luna bilanturilor, cms şef Nicu Răboj a subliniat buna colaborare cu toate structurile judetene si nationale, dar, mai ales buna, conlucrare pe care institutia a avut-o cu mass-media, jurnalistii relatând -potrivit vorbitorului,  cu obiectivitate activitatea şi profesionalismul celor ce stau de veghe la frontieră.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!