Actualitate

PARTENERIAT

Un grup de deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu, însoţiţi de cadre ale unităţii penitenciare, preotul capelan şi reprezentantul organizaţiei nonguvernamentale Prodocens Social au fost prezenți luni, 17 decembrie 2018,  în mijlocul copiilor aflaţi în plasament la casa de tip familial Daniela.
Oaspeţii le-au adus celor 14 copii multe dulciuri, ornamente de iarnă  precum şi un brad natural înalt de 2 metri. Copiii au cântat colinde, au povestit oaspeţilor despre preocupările şi dorinţele lor şi le-au răsplătit generozitatea dăruindu-le felicitări realizate de ei.
Împreună, copii şi adulţi, au împodobit   bradul şi au participat la un atelier ocupaţional confecţionând ornamente din hârtie creponată cu care  copiii şi-au  decorat camerele.
Timp de peste două ore, în Casa Daniela a fost o atmosferă desebită, încărcată de emoţie, pentru toţi participanţii la acest eveniment, pentru că toţi au dăruit dar au şi primit cadouri, fie că a fost vorba de dulciuri, de felicitări sau de un simplu zâmbet.
Acţiunea organizată de Penitenciarul Giurgiu în colaborare cu  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu a avut drept scop dezvoltarea de comportamente prosociale în rândul deţinuţilor precum şi diversificare activităţilor recreative şi de petrecere a timpului liber desfăşurate în beneficiul copiilor aflaţi în plasament.
Totodată, cele cinci  persoane care execută pedepse privative de libertate, prezente la acest eveniment (persoane aflate în custodie penitenciară  în regim  deschis),  au aflat informaţii  despre  serviciile sociale oferite copiilor aflați în plasament în casele de tip familial din Giurgiu.   
 “În  această acţiune au fost implicaţi, pe lângă specialiștii Serviciului de Asistenţă Psihosocială şi Serviciului Educaţie, şi preotul  capelan din cadrul Penitenciarului precum şi reprezentantul organizaţiei nonguvernamentale Prodocens Social, împreună  cu care instituţia noastră derulează multiple activităţi în sprijinul persoanelor aflate în executarea  de pedepse privative de libertate. Cu mare entuziasm  ne-am implicat cu toţii  în organizarea acestei  acţiuni şi, spre bucuria noastră,  atmosfera a fost de adevărată sărbătoare. Sper ca şi acţiunile viitoare realizate în parteneriat cu  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu să fie la fel de reuşite.  Îmi exprim convingerea că fiecare a avut, astăzi,  ceva de învăţat … Plecăm, de aici, de la Casa Daniela, îmbogăţiţi sufleteşte”, a declarat  Alina  Gheorghişor, director adjunct Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Giurgiu
  Denisa Cristescu, Consilier Compartimentul  Relaţii cu Mass-Media
                                                                          D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!