Actualitate

Codul GALBEN ar putea fi prelungit!

temp_judete_d44uvg5dgdt0ln6r33g8tanvo320opa9_34_31592900Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ar putea prelungi codul galben de ninsori pentru sudul ţării, deşi viteza vântului va scădea şi vor creşte temperaturile, de marţi după-amiază vor fi precipitaţii sub formă ploaie iar în noaptea de marţi spre miercuri în Oltenia şi Banat va apărea poleiul, a anunţat duminică directorul ANM, Ion Sandu.

Cantităţile de zăpadă, precipitaţiile, pentru cele zece judeţe, până mâine la prânz, nu sunt foarte importante dar sunt asociate cu vânt de 50- 60 de kilometri pe oră”, a precizat acesta la videoconferinţa cu prefecţii din cele zece judeţe afectate de Codul galben, organizată la MAI. Acesta a adăugat că de luni după-amiază este posibil ca ANM să emită din nou Cod galben sau informare, explicând că „mai cedează vântul, dar vor continua ninsorile în partea de sud şi sud-vest”. „Totodată, cresc temperaturile. În loc de minus 10 pot fi minus 5-6 grade, dar de marţi după-amiază, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie şi atunci în noaptea de 5 spre 6 este posibil ca tot în zona Oltenia – Banat să apară polei”, a adăugat directorul ANM. După această perioadă, timp de 10 zile, vor fi temperaturi normale pentru această lună.

De duminică, de la ora 14.00, până luni, la ora 12.00, 10 județe din sud-estul țării se află sub cod galben de ninsori și temperaturi scăzute.

În intervalul menţionat, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50 – 55 km/h, iar în sudul Banatului 60 – 70 km/h, viscolind zăpada, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Atenționarea vizează județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și jumătatea sudică a județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.

Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!