Actualitate

Codul rutier se schimbă radical după Ziua Îndrăgostiţilor

politia

De la mijlocul acestei luni, respectiv din 14 februarie, şoferii vor avea noi reguli după care să se ghideze, iar cei mai mulţi dintre ei şi-au manifestat deja reticenţa faţă de aceste schimbări.

Noul Cod rutier implică amenzi usturătoare şi noi reglementări privind transportul minorilor. Astfel, copiii mai înalţi de 135 cm pot sta pe banchetă numai dacă poartă centura de siguranţă. În schimb, cei sub trei ani şi mai scunzi trebuie să fie transportaţi doar în scaune şi cu dispozitive de prindere omologate.

În altă ordine de idei, şoferii beţi vor fi pietoni pentru trei luni. În funcţie de gravitatea faptei, şoferii vor plăti amenzi usturătoare, care vor ajunge să echivaleze cu un salariu lunar pentru foarte mulţi dintre românii bugetari. Totuşi, maximul amenzii va fi de 1950 de lei.

Vor fi aspru pedepsiţi şi vor fi lăsaţi fără carnet pentru 90 de zile cei care gonesc ca nebunii pe şosele, cei care merg pe contrasens, cei care forţează trecerile de cale ferată şi cei care se urcă la volan într-o avansată stare de ebrietate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!