Actualitate Anunțuri Comunicate

Comunicat de presă – Direcția Poliției Locale

Începând cu data de 11 decembrie 2022 a intrat în vigoare Legea nr.335/2022, de modificare a Codului Rutier (O.U.G. nr. 195/2002), prin care proprietarii de autovehicule sunt obligați să comunice datele de identificare ale persoanei care a condus autovehiculul, în cazul când aceștia l-au împrumutat, și polițiștilor locali, nu doar celor de la poliția rutieră, așa cum era prevăzut până în data de 11.12.2022. Amenzile pentru necomunicare putând ajunge până la 2.900 lei, pentru persoane fizice și până la 14.500 lei, pentru persoane juridice.

Poliția locală va putea solicita aceste date numai în legătură cu exercitarea competențelor în domeniul circulației rutiere pe domeniul public. Este important de amintit că, potrivit modificărilor din Codul Rutier, amenzile pentru această abatere, vor fi achitate integral, adică prin derogare de la O.G.nr.2/2001, nu se aplică regula plății a jumătate din minimul amenzii, în cel mult 15 zile.

Având în vedere faptul că, polițiștii locali vor avea competență de a solicita datele de identificare ale conducătorilor de autovehicule oprite/staționate/parcate neregulamentar, pe raza municipiului, și în special în zona centrală (Turnul cu ceas/Teatrul Tudor Vianu), controalele specifice vor intensificate și vor fi luate măsurile ce se impun.

Scopul acestor acțiuni este de a disciplina conducătorii auto și de a impune respectarea legislației rutiere, sporirea vizibilității elementului polițienesc în stradă, pentru descurajarea tuturor faptelor care conduc la încălcarea prevederilor legale în vigoare.

Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numărul de telefon: 0246274668.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

·   · 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!