Actualitate Anunțuri Comunicate

Comunicat de presă – Masă rotundă cu tema “Drepturile omului în context HIV/SIDA”

Comunicat de presă

Giurgiu, 23 august 2022

Empowerment și advocacy pentru respectarea drepturilor
și combaterea discriminării persoanelor seropozitive

Masă rotundă cu tema “Drepturile omului în context HIV/SIDA”

Giurgiu, 23 august. În 31 august 2022, Asociația Viață și Speranță realizează masa rotundă cu tema “Drepturile omului în context HIV/SIDA”, prin care își propune să aducă în atenția stakeholderi-lor locali (medici, angajatori, oamenii politici, mass media, etc.) cazurile de discriminare și de nerespectare a drepturilor persoanelor seropozitive semnalate de grupul de inițiativă civică înființat în cadrul proiectului. În cadrul mesei rotunde, organizația Viață și Speranță va prezenta rezultatele studiului privind situațiile de discriminare și nerespectare a drepturilor persoanelor seropozitive din județul Giurgiu. Acest eveniment se dorește să fie un instrument de promovare și apărare a drepturilor persoanelor seropozitive din județul Giurgiu. Proiectul este derulat de Asociația Viață și Speranță în parteneriat cu Federația UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014- 2021.

“Atunci când s-a aflat că ești persoană seropozitivă, lumea te vede diferit, practic nu mai ești omul care erai înainte de infecție. Omul care poate să-și întemeieze o familie, să aibă un serviciu, să-și facă prieteni. Persoanele seropozitive încă se confruntă cu discriminarea. Discriminarea le afectează viață de zi cu zi. Prin acest proiect ne-am dorit să implicăm persoanele seropozitive în identificarea situațiilor de discriminare cu care se confruntă și cel mai bine este ca vocea lor să fie auzită”, afirmă Mola Marinela, președintele organizației Viață și Speranță.

Detalii despre activitatea de mobilizare a persoanelor seropozitive în semnalarea încălcării drepturilor și situațiile de discriminare, vor fi prezentate de către organizatori în cadrul mesei rotunde “Drepturile omului în context HIV/SIDA” care va avea loc în data de 31 august, la Consiliul Județean Giurgiu, Bld. București Nr. 10, Sala de ședințe, începând cu orele 10:00.

Pentru mai multe informații:

Valentin Niță, Manager Proiect

viatasperanta@yahoo.com

0743.134.868

Despre organizator

Înființată în anul 2003, Asociația Viață și Speranță are ca principală misiune organizarea și susținerea de acțiuni concrete în sprijinul persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA din județul Giurgiu. Prin activități de advocacy și colaborarea cu autoritățile locale, organizația promovează și facilitează integrarea persoanelor seropozitive în societate, le apără drepturile și derulează campanii de awareness menite să diminueze discriminarea în rândul lor.

Despre Partener

UNOPA este singura federație neguvernamentală din România formată din organizații ale persoanelor afectate de HIV/SIDA (22 asociații membre), axată pe advocacy pentru promovarea și apărarea drepturilor persoanelor infectate și afectate de HIV/SIDA din România. Mai multe despre UNOPA aici: www.unopa.ro

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!