Social

Confort termic asigurat celor nevoiaşi

Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 284 din 13 octombrie 2011 privind distribuirea sub formă de ajutor material a peste 2.000 de metri cubi de lemn de foc cetăţenilor cu venituri mici din municipiul Giurgiu a declanşat şi comasat energii nebănuite pentru o acţiune de asemenea întindere. La o lună de la startul programului, peste 700 de persoane şi implicit familiile acestora au beneficiat de 1,35 metri cubi lemn de foc fiecare, tot atâtea gânduri calde îndreptându-se spre iniţiatorii şi realizatorii acestei întreprinderi de anvergură. “În data de 15 noiembrie, am terminat de tăiat arborii de pe DJ 503A între Chiriacu şi Răsuceni, aceasta reprezentând cantitatea de 1.400 metri cubi de lemn plop debitat şi expediat la depozitul din Giurgiu”, ne-a declarat Ionuţ Paul Şoavă, consilier în cadrul Direcţiei Patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.

Buştenii debitaţi la depozitul din Giurgiu sunt transportaţi şi distribuiţi în cantitate de peste 60 de metri cubi, zilnic, la beneficiari. Astfel, zeci de giurgiuveni au şansa, materializată de angajaţii Direcţiei Judeţene de Transport şi Euro Group Techno care asigură transportul şi manipularea lemnelor, deci peste 45 de cetăţeni cu venituri mici primesc în fiecare zi un ajutor care le va încălzi casele şi sufletele.

„Tăierea arborilor va continua pe DJ503, tronsonul Izvoarele – Radu Vodă -Onceşti, de aici urmând a fi trimişi, spre cei incluşi în program, peste 600 de metri cubi material lemnos”, a continuat Ionuţ Şoavă. Astfel, se totalizează cantitatea targetată de 2.000 metri cubi lemn de foc, provenit din tăierea arborilor situaţi pe DJ503A, DJ503, drumuri ce se află într-un proces de reabilitare ce include lărgirea părţii carosabile. Realizarea acostamentului şi a şanţurilor de scurgere a apei pe aceste drumuri a necesitat tăierea arborilor situaţi chiar pe locul realizării acestor lucrări.

 „Estimăm că la jumătatea lunii ianuarie 2012, vom finaliza distribuirea acestor ajutoare materiale către cei peste 1.400 de beneficiari, aceasta însemnând aproape 1.400 de tone lemn de foc”, a mai declarat consilierul Ionuţ Şoavă.

Această cantitate este echivalentă cu marfa transportată de 70 de TIR-uri ce ar însemna o coloană de 1.400 de metri lungime. Cifre impresionante, dar notabil este faptul că oamenii din spatele acestor cifre există individual şi văd viaţa mai optimist datorită unor semeni cărora le pasă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!