Politic

Consilierii locali PD-L au lăsat Primăria Bulbucata fără bani de investiţii

Proiectele pe care Primăria Bulbucata le are în vedere pentrul anul acesta sunt puse în pericol chiar de unii dintre aceia care ar trebui să le sprijine, şi au această obligaţie chiar şi din punct de vedere legal. Într-o perioadă în care orice sumă este importantă pentru gospodărirea unei localităţi, mai ales rurale, cei patru consilieri locali PD-L, între care şi viceprimarul Lucian Andrei, cărora li s-a alăturat un consilier PNL trecut în tabăra puterii, s-au hotărât să ia din fondurile bugetului local aproape un miliard şi trei sute de milioane lei vechi, pentru a face pe placul directorului şcolii, Cornel Andrei.Acesta este soţul viceprimăriţei, şi a beneficiat, după cum se vede, de „bunăvoinţa” acesteia şi a colegilor ei de partid. Concret, cei cinci consilieri au organizat o şedinţă din proprie iniţiativă, în care, fără să îl consulte pe primarul Nicolae Liţă, primul edil al comunei şi principalul decident în materie de gospodărire a localităţii, au „mutat” suma de circa 1,3 miliarde lei vechi la şcoala condusă de soţul viceprimarului Lucian Andrei. Problema nu este alocarea banilor către unitatea de învăţământ, ci faptul că aceasta nu are nevoie de aceşti bani, bani care ar fi trebuit folosiţi în alte proiecte, care să rezolve problemele locuitorilor din comună. „Şcoala din comuna noastră este una dintre cele mai frumoase şi moderne din judeţ, a fost modernizată complet doar cu câţiva ani în urmă. Este dotată cu tot ce trebuie, termopane, încălzire centrală, grupuri sanitare noi şi moderne, cu tot ce este nevoie pentru cele mai bune condiţii. Nu ştiu ce se doreşte cu aceşti bani, pe care i-am fi putut folosi pentru ceea ce ne trebuie cu adevărat”, arăta primarul Nicolae Liţă.

Lucrurile nu se opresc aici. Gestul celor cinci consilieri este discutabil şi sub aspect juridic. Pentru folosirea celor 1,3 miliarde lei nu a fost prezentată o listă de investiţii sau vreun proiect concret. Nicolae Liţă ne-a declarat că i s-a adus la cunoştinţă doar că se doreşte… văruirea şcolii!!! Or, pentru aşa ceva nu este nevoie de atâţia bani, ar fi fost de ajuns fondurile care sunt alocate, oricum, şcolii de către Primărie, pentru întreţinerea curentă. Dar acest lucru, se pare, nu se vrea a fi cunoscut şi de viceprimarul Lucia Andrei sau de consilierii Constantin Mănciulescu, Gheorghe Dobre, Gheorghe Stan şi Ion Dumitraşcu.

În altă ordine de idei, modul în care au procedat consilierii în cauză loveşte nu numai în investiţiile de pe raza comunei, ci şi în buna funcţionare a Primăriei sau a unor instituţii. Biblioteca din comună este una dintre aceste instituţii, fiind lăsată fără fondurile necesare. Astfel, bibliotecara nu şi-a mai primit salariul de trei luni de zile, în condiţiile în care a avut întotdeauna o activitate demnă de respect şi apreciere. Nu cu mult timp în urmă ea a câştigat un proiect prin care urmează ca luna aceasta să primească la Bibliotecă, gratuit, patru calculatoare. De asemenea, printr-un alt proiect, datorat tot bibliotecarei, comuna Bulbucata urmează să beneficieze de încă 12 calculatoare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!