Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu de vineri, 29 iulie a.c., a supus dezbaterii aleşilor judeţeni 16 proiecte de hotărâre privind realizarea unor obiective extrem de importante pentru cetăţenii judeţului. Astfel, primele puncte aflate pe ordinea de zi a întâlnii au vizat completarea posturilor vacantate de consilierii Bobe Ion şi Nicolae Mărculescu, motiv pentru care s-a procedat la validarea reprezentanţilor aflaţi pe listele de supleanţi atât din partea PD-L cât şi ai PNL. Pentru îndeplinirea acestei proceduri, comisia de validare, alcătuită din 5 membri – consilieri judeţeni, a prezentat plenului raportul privind încetarea activităţii pentru cei doi consilieri nominalizaţi mai sus, dar şi constatarea conform căreia au fost îndeplinite toate criteriile de conformitate, neconstatându-se nici un fel de neeligibilitate în ce-i priveşte pe supleanţii – Radu Nicuşor Vasile – PD-L şi Gheorghe Csender – PNL. Într-un cadru solemn, aceştia au depus jurământul de credinţă angajându-se ca, prin acţiunile pe care le vor întreprinde, să se afle permanent în slujba celor care i-au ales să le reprezinte interesele.
Odată completat numărul de consilieri, noii veniţi au ocupat şi posturile corespunzătoare în comisiile de specialitate. Domnul Gheorghe Csender a preluat atribuţiile domnului Mărculescu în cadrul comisiei de investiţii, iar pedelistul Radu Nicuşor pe cele ale lui Ion Bobe, la comisia economică.
Dacă până aici lucrurile s-au derulat într-un cadru firesc, iar climatul discuţiilor a fost unul amiabil, din acest moment, consilierii PD-L au revenit la vechile practici. Acelea de a vota împotrivă pentru proiectele care nu-i vizau direct sau pe acelea care se impuneau ca o necesitate stringentă pentru cetăţenii judeţului. Mai mult, contrar statutului de organizare şi funcţionare al CJG, aceştia au propus o schimbare a membrilor la comisii, între noul venit Radu Nicuşor şi Viorel Rădulescu, motivând că acesta din urmă, de profesie economist, ar fi mai potrivit la comisia economică, în felul acesta asigurând PD-L-ului o garanţie profesională vis-a-vis de legalitatea documentelor vizate de acest organism.
Cu alte cuvinte, PD-L nu are încredere în deciziile comisiei economice dacă nu sunt supervizate de un om de-al lor, ceea ce demonstrează încă o dată că aleşii acestei formaţiuni nu acţionează niciodată după cum le-ar dicta conştiinţa, ci doar la comandă politică.
Dacă atitudinea celor mai vechi dintre consilierii PD-L era suficient de cunoscută, curios a fost însă faptul că şi noul venit în rândul acestora, aflat la prima sa participare în cadrul CJG, a votat la unison cu colegii săi. Întrebarea firească este cum a putut coincide opţiunea lui Radu Nicuşor cu a reprezentanţilor PD-L, dacă acesta nu avusese posibilitatea să studieze materialele propuse discuţiei, iar prezenţa sa în această calitate a fost o premieră?
Modul în care au acţionat aleşii PD-L a fost taxat de consilierul liberal Ion Gaghii, care prin intervenţia sa a subliniat rolul distructiv pe care aceştia îl au faţă de interesele întregului judeţ. Iar în ceea ce-l priveşte pe proaspătul consilier Radu Nicuşor, acesta a învăţat o lecţie proastă de la colegii săi, ce se află în neconcordanţă cu jurământul pe care tocmai l-a depus.
Pentru că reprezentanţii PD-L au făcut o permanenţă din a respinge proiectele propuse de executivul CJG, Georgeta Mihuţ, consilier liberal, de profesie jurist, a menţionat faptul că atitudinea acestora impune o poziţie fermă din partea celorlalţi consilieri, care doresc să cunoască motivele votului împotrivă. Drept urmare, aceştia vor trebui să argumenteze fiecare decizie a lor prin care se opun la realizarea unor proiecte.