La zi

Convoi umanitar sau cal troian?

rusia

Anders Fogh Rasmussen a declarat vineri, 22 august, că Alianţa Naţiunilor Unite a observat o creştere alarmantă a prezenţei militare ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Secretarul general al NATO a mai menţionat că a luat cunoştinţă de transferul unor mari cantităţi de arme avansate – inclusiv tancuri, blindate, artilerie grea – către grupările separatiste din estul Ucrainei.

”În acest context, Rusia continuă să escaladeze criza din estul Ucrainei, fapt ce ar duce la o şi mai mare izolare a Moscovei.

Cât priveşte aşa-zisul convoi umanitar trimis de către Kremlin, fără acordul Kievului şi fără nici o implicare a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, acesta se traduce mai degrabă printr-o încălcare flagrantă a angajamentelor internaţionale ale Rusiei şi o încălcare suplimentară a suveranităţii ucrainene. Dispreţul principiilor umanitare internaţionale ridică noi întrebări legate de a şti dacă obiectivul real al acestui convoi este ajutarea civililor din zonă sau furnizarea de arme separatiştilor.”, a declarat Rasmussen.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!