Social

Copiii de astăzi nu mai pot alerga precum o făceau părinţii lor

copiii-au-o-conditie-fizica-mai-proasta-decat-aveau-parintii-lor-la-aceeasi-varsta-afla-de-aici-motivele-235933Conform unui studiu global al condiţiei fizice, foarte mulţi copii nu mai pot alerga la fel de repede precum o făceau părinţii lor în trecut. Cercetătorii sugerează un declin dramatic al condiţiei fizice în rândul copiilor după ce au analizat datele colectate pe parcursul a 46 de ani, de la 25 de milioane de copii proveniţi din 28 de ţări.
În medie, astăzi, copiii aleargă o milă cu 90 de secunde mai încet decât cei de acum 30 de ani.
Conform aceluiaşi studiu, la nivel global, anduranţa cardio-vasculară măsurată prin distanţa alergată de copii într-o perioadă fixă de timp a scăzut constant cu 5% în fiecare deceniu. Declinul a apărut şi în cazul băieţilor şi în cazul fetelor în cadrul tuturor  categoriilor de vârstă între 9 şi 17 ani.
Evident, mare parte din acest declin este explicat prin creşterea masei de grăsime, problema obezităţii regăsindu-se în principal în ţările vestice, dar şi în Asia, respectiv China, Coreea de Sud sau Hong Kong.

Pentru o dezvoltare sănătoasă a populaţiei tinere, cercetătorii sugerează măcar o oră de activitate fizică zilnică. Măcar mersul pe jos până la şcoală, sau pe bicicletă, dacă alergarea pe terenul de sport a devenit o rara avis.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!