Social

Copiii rromi din Giurgiu, atraşi la şcoală prin diferite proiecte

Au primit sprijin în procesul educaţional şi au fost implicaţi în diferite activităţi. Zeci de copii rromi din Giurgiu au participat, în ultimul an, la diferite proiecte educaţionale derulate de Şcoala nr. 3, luni, 6 iunie, având loc o întâlnire de bilanţ în care s-au căutat soluţii privind fenomenul de abandon şcolar.Profesori de limba rromani din judeţ, directori de şcoli din Clejani, Vedea, Frăteşti şi Comana şi foşti inspectori şcolari pe problemele rromilor au participat la această întâlnire organizată de colega lor,  Steluţa Slate, şi la care a fost invitat şi profesorul universitar doctor în cadrul Universităţii Bucureşti şi consilier pe problemele roomilor din Ministerul Educaţiei, Gheoghe Sarău. Acesta a vorbit despre importanţa existenţei unui mediator sau a unui cadru didactic de limba rromani care să îi aducă pe copiii din această etnie la şcoală şi să îi menţină până la finalizarea cursurilor. În acest sens, Gheorghe Sarău a vorbit şi despre tabăra de vară de la Costineşti organizată de Ministerul Educaţiei în care se urmăreşte formarea mediatorilor şi derularea unor cursuri intensive de limba romani.

Cu acest prilej au fost identificate soluţii pentru diminuarea abandonului şcolar în rândul comunităţilor rrome şi s-a încercat găsirea metodelor de a-i convinge pe părinţii rromi să îşi trimită copiii la şcoală.

În cadrul întâlnirii, elevii claselor I-VI au dansat pe ritmuri ţigăneşti şi au prezentat un spectacol în limba engleză.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!