La zi Social

Tinerii seropozitivi giurgiuveni au făcut o nouă surpriză celor de la Spitalul Judeţean

cearceaf bunTinerii seropozitivi din Asociaţia „Licurici” au lucrat cu drag alte 175 de seturi de lenjerii de pat pe care le-au dus joi, 20 februarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.Au reuşit, cu ajutorul unor giurgiuveni care cred în ei, să facă rost de alte 3 maşini de cusut, astfel că, acum, împărţiţi în grupe de câte 4, tinerii de la „Licurici” au confecţionat mult mai repede lenjeriile de pat, realizate, de altfel, dintr-un material de calitate. În plus, şi materialul textil l-au achiziţionat tot cu sprijinul unor concetăţeni cu suflet mare.
Mulţumită de tot ce au reuşit să facă, vicepreşedintele Asociaţiei „Licurici”, Cristina Nicolae, a spus: „Mă bucur foarte mult că am reuşit să formăm o echipă cu care am lucrat. Am promis că vom face ceea ce am realizat azi şi, iată, am revenit cu o donaţie către Spitalul Judeţean, constând în lenjerii de pat. Vom continua acţiunea noastră şi, cu ajutorul oamenilor, sperăm să reuşim să dotăm întreg spitalul cu astfel de articole”.
La rândul său, directorul Spitalului De Urgenţă Giurgiu, Mihai Petre, le-a mulţumit pentru darurile lor.  „Noi le mulţumim foarte mult. Ne-am convins, în nenumărate rânduri că sunt nişte tineri minunaţi, serioşi, dintr-o asociaţie care merită tot respectul. Sperăm să le reîntoarcem acest gest, având grijă de ei. Acest tip de donaţii sunt foarte rare, ei ne-au adus ce ar fi trebuit să aducă alţii de drept”, a subliniat Petre.
Materialul destinat confecţionării lenjeriilor de pat a fost cumpărat, cum spuneam, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, dar şi cu sprijin de la Consiliul Judeţean, Local, chiar al unor unităţi de învăţământ şi al unor sponsori, ne-a spus Cristina Nicolae. Dar, fără îndoială, poate cel mai consistent sprijin, atât financiar cât şi moral, a mers către cei de la „Licurici” de la prietenul lor, administratorul public al judeţului Giurgiu, Dumitru Beianu.
 „Am găsit împreună o modalitate ca să întoarcem acest serviciu şi să oferim mai mult comunităţii. Este extrem de emoţionant şi de apreciat efortul lor pentru că sunt oameni pe care, încă, societatea este obligată să îi ajute. Iată că ei, în aşteptarea unui ajutor care să sperăm că va veni măcar la înălţimea aşteptărilor, găsesc forţă să lucreze aceste lenjerii de pat şi să le ofere spitalului, o instituţie, de altfel, foarte greu de întreţinut”, a spus Beianu.
Până în prezent, tinerii seropozitivi de la „Licurici” au confecţionat circa 350 de lenjerii de pat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!