La zi

Potentaţii vremii îşi revendică, cu nesimţire, reabilitarea Colegiului Naţional ”Ion Maiorescu”

Istoria reabilitării clădirii Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” este deja binecunoscută în rândul giurgiuvenilor. Este bine ştiut faptul că pentru finalizarea lucrărilor la unul dintre corpurile imobilului – monument istoric a fost nevoie de înfiinţarea unei asociaţii şi de căutarea unor fonduri din donaţii şi sponsorizări. Cu toate acestea, cu nonşalanţă, conducerea PDL Giurgiu susţine că principala finanţare a fost asigurată de către Guvernul Boc. Anul acesta, pentru lucrările la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” au fost strânşi de 5 ori mai mulţi bani din donaţii decât fondurile primite de la Guvern. Cu toate acestea, conducerea PDL Giurgiu se laudă că finanţarea principală ar fi provenit de la Guvernul Boc.Investiţiile la „Ion Maiorescu” au început în 2007, sub guvernarea liberală, iar imediat după alegerile din 2008, lucrările la clădirea monument-istoric au fost sistate, concomitent cu sistarea alocării fondurilor necesare de către guvernarea aferentă. De ani buni, aşadar, conducerea unităţii de învăţământ – emblemă a municipiului Giurgiu, a căutat soluţii pentru ca reabilitarea şi modernizarea imobilului să fie finalizate, astfel încât elevii să studieze în condiţii normale. În acest scop, a fost înfiinţată Asociaţia „Pro Maiorescu”, ce s-a ocupat continuu pentru a găsi fondurile necesare realizării lucrărilor. În plus, în luna mai a anului curent, s-a dat curs unui demers prin care s-a încercat strângerea unor fonduri pentru investiţii la Colegiu. Nu în ultimul rând, ulterior, autorităţile judeţene şi locale au alocat fonduri, prin hotărâri de consiliu, iar unii oameni de afaceri giurgiuveni au contribuit şi ei material întru un acelaşi scop, devenit astfel unitar în rândul comunităţii locale.

În anul 2010, într-adevăr, Guvernul Boc a decis alocarea a 860.000 de lei, bani care au fost utilizaţi la realizarea consolidării unuia dintre corpurile Colegiului. Este vorba însă de fonduri insuficiente, având în vedere amploarea lucrărilor, plus tocmai faptul că anul acesta a fost nevoie de înfiinţarea unei asociaţii şi de organizarea unui eveniment caritabil pentru ca imobilul să poată fi finalizat.

***

Chiar în ziua în care a avut loc inaugurarea corpului C2, într-o conferinţă de presă, liderul PDL Giurgiu, Marin Anton, a tratat acest subiect ca şi cum până acum, singurele eforturi pentru ca monumentul să fie repus la locul său ar fi fost făcute doar de partidul pe care îl reprezintă.

Ulterior, prezent la evenimentul de inaugurare, Marin Anton a mai revenit puţin asupra declaraţiilor sale, probabil din cauza privirilor tuturor celor care cunosc adevărata istorie; a recunoscut că, de fapt, ar urma ca Executivul să aloce bani pentru un obiectiv de care, practic, este responsabil prin Ministerul Educaţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!