La zi

Cicatricea rămâne, adevăraţii vinovaţi trebuie să plătească!

Timp de aproape jumătate de an, sute, de fapt mii de giurgiuveni au suferit, aşteptând salariul, tremurând, lună de lună, sau, şi mai grav, unii şi-au aşteptat hrana şi medicamentele, întrebându-se câte victime colaterale poate număra un război absurd, împins la extreme de o singură tabără cu parfum de portocală foarte acră.

Blocarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean de către Prefectură a măcinat psihicul oamenilor simpli. Situaţia, fără precedent în judeţul nostru, i-a doborât din mai toate punctele de vedere pe specialiştii instituţiei şi a zguduit din temelii încrederea celorlalţi în tabăra care a instrumentat bătăliile.

De două ori a fost atacat bugetul propriu al CJ, de tot atâtea ori magistraţii Tribunalului Giurgiu au dat câştig de cauză Consiliului Judeţean. Fără strop de remuşcare, Prefectura, sub foarte tânăra mână a lui Lucian Dumitru, a mers fix până la recurs. Uite-aşa, numai ca să fie sigură că Dumitru Beianu (înlăturat de la şefia Consiliului vinerea trecută, din ordin al prefectului, după demisia sa din PNL) nu ar fi avut nicio şansă de a duce la capăt proiectele pentru giurgiuveni.

Au fost luni în şir de negocieri peste negocieri, de abureli prefectureşti ce au sfidat cu neruşinare disperarea angajaţilor Consiliului şi a celor din instituţiile subordonate. Doar ei ştiu cu adevărat prin ce au trecut, aşa că ultima „bombă” dată în cea mai recentă şedinţă de Consiliu, pentru cei care au într-adevăr conştiinţă, nu a putut fi decât (scuzaţi clişeul) un aproape elegant fâs.

Consiliul Judeţean Giurgiu, sub interimatul lui Dumitru Gavrilă, s-a reunit marţi, 8 mai, în şedinţă extraordinară, pentru adoptarea unui al treilea buget…

„Oameni buni”, ce surpriză, brusc, după ce a preluat Gavrilă fotoliul lui Beianu, Prefectura nu mai ştia pe unde să intre mai repede la CJ ca să deblocheze situaţia. Sărind câte două trepte, cu parapanta, prin faţă, prin dos, peste jandarmi, oricum ar fi fost, se pare că au găsit calea. Ca niciodată, Prefectura a făcut primul pas, a spus cu un ton grav, ca de preşedinte, Dumitru Gavrilă, iar unii oameni au înghiţit în sec, plecându-şi frunţile cu ruşine de ruşinea altora.

Doi consilieri, Cornel Vasilache şi Mircea Saulig, s-au sesizat şi au ridicat problema aşa cum merită: dacă justiţia a dat câştig de cauză Consiliului Judeţean în cazul ambelor bugete, de ce instituţia a cedat în faţa Prefecturii care a cerut un al treilea buget ca să nu mai facă recurs şi pe a doua hotărâre?

Nu ştiu altele cum sunt, dar răspunsurile în acest caz au fost absolut nemulţumitoare. Nu a mai insistat nimeni, firesc, din înţelepciune.

Un al treilea consilier, Ion Gaghii, a nimerit ţinta, cerând ca cei vinovaţi de blocarea activităţii Consiliului Judeţean aproape jumătate de an să răspundă pentru faptele lor.

Pe de altă parte, pe ordinea de zi de marţi, 9 mai, a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean au mai fost şi alte două proiecte de hotărâre. Schimbarea celor care fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii Euro Group Tehno, dar şi desfiinţarea Direcţiei Tehnice din cadrul Direcţiei Judeţene de Transport. În ambele cazuri, se urmăreşte cel mai probabil înlocuirea celor doi directori, Alexandru Andrei, respectiv Aurel Biţin, doi dintre cei mai buni colaboratori ai lui Dumitru Beianu, consideraţi inamici ai actualului preşedinte interimar al CJ. Având în vedere rezultatele excelente obţinute de Andrei şi Biţin de-a lungul activităţii la conducerea celor două instituţii, decizia de înlăturare nu poate avea altă explicaţie.

De altfel, în cazul lui Aurel Biţin s-a şi reuşit mazilirea, dat fiind faptul că direcţia pe care a condus-o până marţi a fost desfiinţată.

A consemnat

Cătălina SFETCU

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!