Actualitate Economic La zi Politic

Guvernul PNL, o șansă pentru vindecarea sistemului de sănătate

PNL a reușit să aline suferințele din sănătate și să oblojească rănile din sistem lăsate de Guvernele PSD. Pandemia de coronavirus a scos la iveală tarele din spitale și a obligat autoritățile să ia măsuri.
Guvernul Orban a gestionat foarte bine criza coronavirus, a luat măsuri medicale eficiente care au diminuat răspândirea comunitară a virusului. Guvernul Orban a reușit să țină sub control pandemia de covid 19, acționând într-un mod echilibrat, pentru a limita efectele negative asupra economiei românești. Astfel, Cabinetul liberal, în timp ce a investit masiv în actul medical, a finanțat puternic sectorul economic, evitând o criză profundă a societății noastre.
Astfel, Guvernul Orban a alocat suma 678 milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor de investitții la nivelul spitalelor publice, atât din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, cât și a autorităților administrației publice locale. Din totalul fondurilor aprobate, cheltuielile pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală reprezintă peste 75% din suma alocată.
În același timp, Guvernul Orban a acordat o atenție deosebită accesării fondurilor europene pentru finanțarea sănătății, în general și pentru gestionarea crizei covid 19, în special. În anul 2020 a fost emis de Ministerul Sănătății un număr de 111 avize pentru listele de echipamente depuse de unitățile sanitare în cadrul proiecteleor de gestionare a pandemiei. Ministerul a depus 4 proiecte de aproximativ 200 milioane de euro pentru finanțarea sănătății, din cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, prin care se solicită decontarea detectării virusului SARS-COV 2, pe perioada februarie 2020-ianuarie 2021.
De asemenea, Guvernul Orban a dotat secții ATI cu 400 de ventilatoare, 400 de paturi, 600 de monitoare, 75 de stații centrale, 1200 de injectomate, 400 de infuzomate.
Toate aceste investiții demonstrează voința politică a PNL de a vindeca sistemul sanitar, lăsat aproape de colaps, de Guvernele PSD.
Criza din sistemul sanitar a fost o concecință firească a corupției generate de regimul PSD. Toți miniștrii de Sănătate ai guvernelor PSD au dosare penale privind fapte de corupție. De exemplu, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sorina Pintea, pentru luare de mită.
„În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, arată un comunicat de presă al DNA.
În același timp, Procurorul General a solicitat, la cererea DNA, anul trecut, Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, actualmente senator, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Mai exact, anchetatorii îl acuză pe Bodog de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, care ar fi obţinut pentru sine un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului Românie, în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018.
Totodată, procurorii au început urmărirea penală în privința lui Nicolae Bănicioiu, un alt ministru PSD, al Sănătății, acesta fiind cercetat pentru trafic de influență și luare de mită. Bănicioiu ar fi pretins, când era ministru, aproape un million de euro pentru a-și folosi influența în numirea unui manager de spital.
Iată cel puțin trei cauze provocate de Guvernele PSD care au adus sănătatea românilor în stare de colaps. Guvernul PNL a fost nevoit să lupte, un an de zile cu lipsurile existente din spitale și din unitățile medicale, care au fost puse pe linia de plutire prin investiții masive, în plină criză de coronavirus.

(Material comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!