Politic

Guvern USL sau interimate de 45 de zile ale unor miniştri USD?

Victor-Ponta-si-Crin-AntonescuCrin Antonescu a susţinut zilele trecute o conferinţă de presă pe tema crizei prelungite din interiorul Uniunii Social Liberale. Astfel, preşedintele PNL a precizat că la începutul săptămânii viitoare aşteaptă un răspuns de la partenerii săi de guvernare cu privire la propunerile făcute pentru portofoliile miniştrilor, propuneri ce includ numirea lui Klaus Iohannis la Ministerul Afacerilor Interne, cu funcţia de vicepremier.
În condiţiile în care relaţia Antonescu-Ponta este în pericol de a se rupe definitiv, preşedintele Senatului i-a dat un ultimatum premierului Victor Ponta să se decidă dacă merge mai departe cu guvernul USL sau alege alianţa USD. Liderul liberal este vădit nemulţumit pentru faptul că Victor Ponta şi-a pregătit, după modelul Adrian Năstase, un guvern din umbră.
După ce Antonescu nu s-a ferit să afirme că ”dacă Ponta alege USD, îi vom cere demisia”, primul ministru a supralicitat şi a declarat, la rândul său: ”Nu văd niciun motiv de demisie. Dacă PNL îşi retrage miniştrii rămaşi în guvern, USD va asigura interimate de 45 de zile, până ce liberalii se vor răzgândi şi vor reveni la guvernare.”
Nu în ultimul rând, Crin Antonescu a mai spus: ”Domnul Iohannis nu este o sperietoare pentru nimeni. Nu este nici un premier din umbră, nici un element al unei construcţii politice, este un om care a câştigat un anumit prestigiu în comunitatea sa şi în spaţiul politic românesc. Este un om gata să lase primăria pentru care a fost ales cu peste 80% pentru a servi cetăţenii din România în guvern, nu cu alte ambiţii şi scopuri, la vedere sau ascunse. De ce PSD-ul şi aliaţii săi artificiali acceptă orice formulă, mai puţin pe cea a PNL-ului? Luni seara sau marţi, cel târziu, România va avea fie un guvern USL, fie unul USD. Acesta din urmă ar fi însă unul lipsit de legimitate şi i-am cere demisia imediată.”
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!