La zi

La Giurgiu a crescut numărul notelor de 10 după analizarea contestaţiilor la Evaluarea Naţională

evaluarea_nationala_2013Jumătate din emoţiile absolvenţilor de clasa a VIII-a s-au risipit după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a afişat notele finale ale examenului de Evaluare Naţională.

Comisia specială a avut de rezolvat 45 de contestaţii. Surpriză însă. Majoritatea elevilor care le-au depus au fost dezamăgiţi să afle că notele nu numai că nu le-a fost mărite ci chiar micşorate. Dacă înainte de contestaţii procentul celor care obţinuseră cel puţin nota 5 la ambele probe era de aproape 74%, după analizarea contestaţiilor procentul a scăzut la 73,12% adică aproximativ 2.000 de elevi din cei peste 2.700 care au susţinut probele la limba şi literatura română şi matematică.

Cu toate acestea au existat şi cel puţin trei elevi care cu siguranţă s-au bucurat. Aceştia au primit rezultatele finale mărite, şi nu oricum ci cu nota maximă. Dacă înainte de contestaţii existau 122 de note de zece (27 la română şi 95 la matematică), după reevaluarea lucrărilor numărul notelor de 10 a ajuns la 125 (28 la română şi 97 la matematică).

Rămâne acum de stabilit liceele la care vor fi repartizaţi elevii. În afară de opţiunile absolvenţilor clasei a VIII-a vor conta enorm şi notele de la evaluarea naţională dat fiind faptul că majoritatea au fost unele mari.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!