Actualitate

Odinioară mândria zonei Policlinică – şi nu numai – Parcul Elevilor este acum în paragină

parcul-elevilorOdinioară, era unul din cele mai frumoase şi îngrijite parcuri din Giurgiu mai ales că este într-o zonă liniştită, cu mulţi copii. Acum, însă, Parcul Elevilor a ajuns aproape o ruină, iar oamenii din cartier spun că se tem să îşi mai aducă nepoţii şi copiii aici, din cauza pericolelor de tot felul ce îi pândesc peste tot.

Nici nu intri bine în parc, şi dai peste un stâlp de iluminat public, ale cărui siguranţe şi fire sunt la vedere, neprotejate cu nimic şi la îndemâna oricărui micuţ, cea le-ar putea atinge imediat… Pe măsură ce înaintezi, peisajul este şi mai dezolant: leagăne rupte, unele distruse de tot, din care nu a mai rămas decât un cadru de fier contorsiat. Coşurile de gunoi care au mai rămas, pe ici pe colo, sunt şi ele rupte sau incendiate.Toboganele mâncate de rugină, cu trepte lipsă, fără balustrade de protecţie sau cu platforme în care deja s-au format găuri din cauza ruginei – un real pericol pentru copiii care vin să se joce în parc.

În rondurile care odinioară erau îngrijite şi pline de flori, acum bălăriile cresc în voie, aşa cum cresc, de altfel, şi prin crăpăturile din asfaltul aleilor, gardurile vii n-au mai fost tăiate de-o veşnicie, băncile sunt rupte – un peisaj de-a dreptul dezolant, care aproape că nu mai are nicio legătură cu noţiunea de parc. Singurul loc ce arată ceva mai bine este terenul sintetic de fotbal. Numai că acesta nu poate fi folosit de cei pentru care a fost construit iniţial: copiii.

Cu atâtea pericole de tot felul, părinţii şi bunicii au ajus  să se teamă să îşi mai aducă aici copiii şi nepoţii, însă spun că nu prea au alte alternative, deoarece Parcul elevilor este singurul din cartierul Policlinică.

Şi, ca şi um toate acestea nu ar fi fost de ajuns, de câteva zile, în racheta ce era odată simbolul parcului (acum, ruginită şi uitată de toată lumea, dar în jurul căreia copiii preferă să se joace), şi-a făcut cuib un roi de albine. Un alt pericol pentru cei mici. Una peste alta, Parcul Elevilor aproape că nu îşi mai merită numele de parc. Şi, din păcate, nu este singurul aflat în această situaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!