Social

Mii de giurgiuveni au fost prezenţi la Slujba de Înviere oficiată în bisericile din municipiu

Bisericile din Giurgiu au fost pline în noaptea de Înviere. Giurgiuvenii au fost prezenţi la slujbă cu sutele, în fiecare lăcaş de cult, iar apoi “au luat lumina sfântă” pe care au dus-o la mormintele celor dragi şi în propriile locuinţe, aşa cum este obiceiul acestor locuri.

Şi anul acesta, mulţi dintre cei prezenţi au demonstrat că mai puternic este obiceiul şi nicidecum credinţa. Chiar dacă au umplut bisericile, aşa-zişii “credincioşi de Paşte şi de Crăciun”, veniţi împreună cu familia sau cu prietenii, au demonstrat, o dată în plus, că mai presus de credinţă, mersul la biserică în noaptea de Înviere este o manifestare socială.

Dacă pentru mulţi, a fost un moment magic, aşteptat întreg anul, pentru alţii a constituit un nou prilej de a se întâlni cu prietenii şi cunoştinţele şi de sta de vorbă, chiar şi în timp ce în biserică se cânta “Hristos a înviat”. La Catedrala Episcopală “Adormirea Maicii Domnului” slujba a fost oficiată de PS Părintele Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în prezenţa unei mulţimi care a ascultat în linişte sfânta liturghie. La fel s-a întâmplat şi la Biserica “Buna Vestire” sau la Biserica Eroilor, unde giurgiuvenii au venit în număr mare, în ciuda ameninţării ploii.

La polul opus, au existat lăcaşe de cult unde atmosfera numai una spirituală nu a fost. Printre cutii cu băuturi alcoolice, populaţie gălăgioasă, ţigări şi înjurături şi-a făcut loc şi lumina sfântă adusă de preoţii din biserică. Lumea s-a îmbulzit să ia lumină şi a ieşit rapid din curtea bisericii cu pricina unde se împrăştiase deja mirosul de păr ars. Anul viitor sărbătoarea pascală se va sărbători pe 5 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!