Social

Aproape 400 de giurgiuveni au ajuns la urgenţe de Paşte

În sunet de sirene, printre tărgi, pansamente, aparatură medicală şi strigăte de durere. Aşa şi-au petrecut medicii şi asistentele medicale de la urgenţe duminica de Paşte dar şi prima zi a săptămânii următoare. “În trei zile, 14, 15 şi 16 aprilie, am înregistrat circa 380 de cazuri”, ne-a declarat Elisabeta Bene, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Giurgiu.

Printre problemele semnalate de giurgiuveni s-au numărat infecţiile respiratorii netratate la timp, probleme ale aparatului digestiv, traumatisme provocate de agresiuni fizice. “În data de 14 aprilie, personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Giurgiu s-a confruntat cu 30 de cazuri de agresiuni fizice, dintre care 20 au fost doar sâmbătă, pe 14 aprilie”, a mai declarat medicul Elisabeta Bene.

Paradoxal, agresiunile nu s-au petrecut pe fondul consumului de alcool. Cele mai multe cazuri nu au necesitat internarea, fiind vorba în general de traumatisme minore. Comparativ cu anul trecut, purtătorul de cuvânt al spitalului giurgiuvean ne-a mai spus că urgenţele au fost sensibil mai multe, diferenţa majoră înregistrându-se la capitolul agresiuni fizice. Nu doar adulţii au ajuns la urgenţă, dar şi copiii. “Am tratat copii de puţin peste un an cărora li s-a dat miel, cozonac şi ouă roşii”, a semnalat medicul pediatru Elisabeta Bene care ne-a recomandat o cură de detoxifiere bazată pe fructe şi legume, după mesele copioase de care ne-am bucurat de Paşte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!