Politic

Crin Antonescu, favorit cert la viitoarele alegeri prezidenţiale

Crin Antonescu este creditat cu cele mai mari şanse la preşedinţia României, potrivit ultimului sondaj de opinie realizat de către IRES.

Întrebaţi cu cine ar vota dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Cotroceni, 38% dintre repondenţii sondajului Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie au mers pe mâna liderului liberal Crin Antonescu. Pe locul secund s-a clasat Traian Băsescu, cu o intenţie de vot de 23%. Victor Ponta şi Mihai Răzvan Ungureanu au bifat 11 procente, iar în proximitatea acestora s-a poziţionat Dan Diaconescu, cu 10%.

Se ştie însă că Victor Ponta a reiterat în dese rânduri că nu este interesat de funcţia supremă în stat, iar Traian Băsescu nu mai are dreptul, legal, la un al treilea mandat. Singurii care vor rămâne în cursă pentru scrutinul electoral aferent sunt, aşadar, Crin Antonescu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Dan Diaconescu, primul şi ultimul dintre aceştia, cel mai probabil – spunem noi – urmând a fi protagoniştii unui eventual tur doi.

Sondajul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1547 persoane intervievate telefonic, la o zi după ce Curtea Constituţională s-a pronunţat asupra validităţii Referendumului, marja de eroare fiind de 2,7%.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!