Actualitate Sport

CSM Dunărea Giurgiu închide secţia de handbal

După baschet, şi handbalul va rămâne o amintire la Giurgiu / FOTO Bogdan Vladu
După baschet, şi handbalul va rămâne o amintire la Giurgiu / FOTO Bogdan Vladu

Începe să se aleagă praful de proiectul CSM Dunărea Giurgiu. Înfiinţat anul trecut, clubul care trebuia să revitalizeze sportul local dă o nouă dovadă de amatorism alegând să retragă echipele de handbal din campionatele FRH şi să închidă întreaga secţie. Totul a pornit de la un proces pierdut în instanţă.

Conducerea Clubului Sportiv Municipal „Dunărea” i-a informat la începutul săptămânii pe cei doi antrenori ai echipei de handbal masculin juniori II că nu vor primi bani pentru deplasarea la Turneul de la Focşani (17-19 octombrie).
Motivul este unul halucinant: CSM Dunărea a pierdut în instanţă procesul intentat de Virgil Georgescu, Doiniţa Georgescu şi fostele componente ale echipei de handbal care au activat sezonul trecut în Divizia A.

CSM Dunărea Giurgiu a fost dat în judecată după ce Adunarea Generală a Acţionarilor a hotărât de la 1 ianuarie 2014 să înjumătăţească salariile antrenorilor, să rupă contractul sportivei Alexandra Georgescu, să elimine indemnizaţiile către jucătoare şi să o concedieze pe antrenoarea Doiniţa Georgescu.

Primarul Nicolae Barbu susţine că municipalitatea trebuie să plătească aproape 70.000 de lei către antrenori şi sportive şi să o reangajeze pe Doiniţa Georgescu.
Vis frânt de autorităţi
Pentru rezolvarea problemei, conducerea clubului vrea să plătească banii folosindu-se de contul secţiei de handbal care va rămâne în acest fel fără fondurile necesare desfăşurării activităţii.
„Nu este posibil aşa ceva. Am fost chemaţi la acest club să facem cinste municipiului şi să jucăm în competiţii sub numele de Dunărea. Copiii au muncit enorm, am început campionatul, iar acum ni se spune că renunţăm? Este inandmisibil. Ce vină avem noi pentru că s-a pierdut un proces?” a declarat antrenorul Relu Lixandru.
După disputarea primului turneu, CSM Dunărea Giurgiu ocupă locul 3 în seria C a Campionatului Naţional de Juniori II. În situaţia în care echipa nu se va prezenta la Focşani până vineri la ora 9.00, aceasta va fi exclusă din competiţie.
Cum săptămâna viitoare debutează şi Campionatul Naţional de Juniori III acolo unde CSM Dunărea este de asemenea înscrisă, iar autorităţile au anunţat că nu vor da bani pentru turneul de la Murfatlar, echipa va fi de asemenea eliminată din competiţie, iar clubul dezafiliat.

Rămasă fără bani şi fără competiţii, secţia de handbal a CSM Dunărea Giurgiu va fi desfiinţată, însuşi primarul Nicolae Barbu declarând că va propune acest lucru Adunării Generale.

Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!