Actualitate Educație Social

Da, şi eu pot! o spune Gabriela, o tănără cu diabet care va face turul României pe bicicletă! TU de ce nu ai putea să ajuţi?

  •  Donațiile continuă pe Bursa Binelui, până pe 16 februarie 2017     
  • Giurgiu este primul oraş al aventurii pentru Gabriela şi Cristi Airinei
  • Turul României pe bicicletă – 3000 de kilometri, în 30 de zile, din 25 iunie 2017

La fiecare mic dejun, prânz sau cină, copiii cu diabet trebuie să-şi măsoare glicemia şi să-şi facă insulină.  În fiecare zi, adică 2.688 înţepături pe an. Diabetul nu doarme, nu ia pauză şi nu pleacă în vacanţă. 
Gabriela şi Cristi Airinei au ajuns şi la Giurgiu unde au susţinut o conferinţă de presă pentru a face cunoscut proiectul Asociaţiei Sprijin pentru Diabet: „Da, şi eu pot”, un proiect ambiţios ce îşi propune strângerea de fonduri pentru copiii diagnosticaţi cu diabet dependenţi insulină. Cei doi soţi au ajuns la Giurgiu la invitaţia a doi giurgiuveni – Iulia şi Mihăiţă Grigore, al căror copil a fost diagnosticat, în urmă cu trei ani, cu diabet şi tot de atunci este dependent de insulină.
La nivel naţional în evidenţe se află 3.000 de copiii insulino-dependenţi, iar la Giurgiu sunt 29 cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani şi alţi 20, cu vârste între 14-18 ani.
Pentru a reduce numărul de înţepături din degetele copiilor, pentru a liniariza glicemiile lor şi pentru a le dovedi că se poate şi cu această boală, Gabriela este primul pacient cu diabet care va face turul României pe bicicletă. La finalizarea proiectului Da, şi eu pot, Asociaţia Sprijin pentru Diabet va folosi fondurile pentru a asigura sisteme de monitorizare şi consumabile pentru copii din familii defavorizate care nu-şi permit o asemenea investiţie.
Aşadar, înţepăturile din degetul copilului pot fi reduse considerabil cu ajutorul unor dispozitive medicale care, din păcate, sunt foarte scumpe şi în plus nu sunt prinse în programul naţional de sănătate. Şi cum puţini părinţi îşi permit, aici, intervine Asociaţia Sprijin pentru diabet, cu ajutorul tău, al meu, al nostru al  tuturor.
Pe  lângă turul României pe bicicletă, eveniment ce va începe pe 25 iunie, ACUM există Bursa Binelui, ultima etapă a unui proiect îndrăzneţ, unde oricine poate dona măcar 5 lei pentru Asociaţia Sprijin pentru Diabet, proiect realizat împreună cu BCR şi care se va finaliza pe 16 februarie.

Mariana Mitroi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!