Actualitate

DAJ Giurgiu – ANUNT: Se primesc cereri pentru "Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa"

Pentru corecta informare a cetatenilor, DAJ Giurgiu precizeaza ca pentru „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa”, cererile se depun la DAJ.

Pentru 2020, Programul a fost imbunatatit si simplificat la solicitarea Asociatiei crescatorilor de rase Bazna si Mangalita. Schema de sprijin urmărește încurajarea crescătorilor de animale de reproducție din rasele Bazna și Mangalița, astfel incat aceste rase sa nu mai fie considerate cu risc de abandon, pentru cresterea efectivelor de porci din rasele Bazna și Mangalița, la nivel național. Sprijinul acordat are valoarea de 1.200 lei/cap scroafă/an trecuta in registrul genealogic dupa genotipare, cu condiția comercializării a minimum 4 purcei/cap de scroafă/an care vor trebui sa fie certificati si fiscalizati la o greutate de minimum 8 kg/cap.

Giurgiuvenii interesați să se înscrie în program pot depune cererile la Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!