Actualitate

Dan Diaconescu, trei ani cu executare pentru şantaj

dan-diaconescu-declaratii-octav-ganeaMiercuri, 18 decembrie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis condamnarea omului de afaceri Dan Diaconescu la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de şantajarea mai multor persoane, printre care şi a fostului primar al localităţii arădene Zărand, Florin Moţ.
Tot la trei ani cu executare a fost condamnat şi realizatorul de programe OTV Doru Pârv, şi tot pentru şantaj. De asemenea, pe aceeaşi cauză, jurnalistul Mitruş Ghezea poate fi şi el privat de libertate pentru doi ani şi şase luni. 
În plus, Diaconescu şi Pârv sunt obligaţi să-i plătească lui Florin Moţ 30.000 de euro, dar şi 42.000 lei reprezentând daune materiale, la care se adaugă dobânda calculată de la 1 iulie 2009 până la data plăţii efective, dar şi plata a 10.000 de euro daune morale.
Avocaţii lui Diaconescu pretind că procurorii care au instrumentat dosarul nu s-au bazat pe probe, ci pe simple afirmaţii. Aceştia au cerut achitarea clientului lor susţinând că Dan Diaconescu nu s-a întâlnit niciodată cu persoanele pe care, portivit anchetatorilor, le-ar fi şantajat.
Pe de altă parte, procurorii susţin că fondatorul PPDD a încercat să tergiverseze dosarul, încercând să politizeze materialul probator, să se victimizeze şi să ducă o campanie furibundă la adresa procurorului de caz pentru a influenţa buna desfăşurare a cercetării  judecătoreşti. Comportamentul abuziv al lui Diaconescu a reieşit, au mai spus procurorii, şi din încercarea de strămutare a dosarului la Curtea de Apel Bucureşti. Vineri, 20 decembrie, reprezintă data ultimului termen din dosar, instanţa urmând să rămână în pronunţare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!