La zi

Dan Mucenic, noul director al Bibliotecii Județene

Ion Gaghii nu mai este directorul Bibliotecii Judeţene I.A. Bassarabescu! Aşa a decis astăzi majoritatea consilierilor judeţeni, iar cel care îi va lua locul, ce-i drept, interimar, este jurnalistul Dan Mucenic.

Proiectul privind eliberarea lui Ion Gaghii din funcţia de manager al Bibliotecii Judeţene a trecut luni, 15 aprilie, după ce 17 consilieri au spus că sunt pentru, iar 11 s–au declarat împotrivă, în urma unui vot secret. Proiectul a fost întocmit ca urmare a unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, cea care a decis că Ion Gaghii s-a aflat în stare de incompatibilitate din 5 ianuarie 2009. Aceasta, din cauza unor contracte încheiate între firma la care este administrator şi Consiliul Judeţean sau direcţii subordonate acestuia. Ion Gaghii a luat cuvântul, a explicat cazul său, şi a declarat că ar fi vorba despre o executare publică la comandă politică. El a precizat că a făcut deja plângere penală împotriva persoanei de la Agenţia Naţională de Integritate care a semnat raportul în baza căruia s-a ajuns aici.

În plus, Ion Gaghii a spus că incompatibilitatea se referă la mandatul de consilier judeţean şi nu ar avea nicio legătură cu funcţia pe care o ocupă la Biblioteca Judeţeană. În sprijinul fostului coleg de Consiliu Judeţean, a venit Aurelia Dobre, cea care le-a cerut tuturor să nu facă anchete în cazul Gaghii, aşa cum a cerut un consilier liberal- prin înfiinţarea unei comisii, ci să judece activitatea de manager a acestuia.

Mesajul Aureliei Dobre nu a avut însă efectul scontat, Ion Gaghii a fost eliberat din funcţia de manager al Bibliotecii Judeţene. Ulterior, în cadrul aceleiaşi şedinţe, a fost ales cu 19 voturi pentru şi 10 împotrivă, Dan Mucenic să ocupe acest post, interimar.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!