Actualitate

Dan Vlaicu, PNL Giurgiu: "Viitorul parlament va milita pentru o agricultură performantă şi pentru dezvoltarea satului românesc!"

30-sept-005Dan Vlaicu, candidatul PNL Giurgiu pentru Senatul României, a împărtăşit recent mass-media locală câteva dintre obiectivele care se vor afla în atenţia sa, ca viitor parlamentar de Giurgiu. În primul rând, DanVlaicu a vorbit despre importanţa dezvoltării agriculturii şi, implicit, a satului giurgiuvean, cunoscut fiind faptul că Giurgiu este un judeţ preponderent agricol, iar principala îndeletnicire a oamenilor din mediul rural este lucratul pământului.

În opinia vorbitorului, satul trebuie să însemne și altceva, adică mici industrii, ferme familiale, oamenii cu viziune şi iniţiativă, întreprinzători rurali capabili să utilizeze tehnologii performante, să dezvolte avantajele competitive pe care România le are în acest sector.

 “Satele din judeţul Giurgiu, asemeni celor din judeţele învecinate, Teleorman şi Călăraşi, au aceleaşi probleme, aceeaşi sărăcie, aceeaşi depopulare şi cu aceeaşi agricultură care, din păcate, nu s-a dezvoltat. Şi o ştim cu toţii!

Însă, îmi pare bine că fac echipă cu domnul Ştefan, care are expertiză în domeniul agricol, fiindcă unul dintre obiectivele noastre ca parlamentari va fi, în mod cert, să facem mai mult pentru agricultura românească, în general, şi pentru cea giurgiuveană, în special.

Este de neimaginat cum un judeţ cu un foarte mare potenţial agricol  nu se dezvoltă. Şi recunoaştem cu toţii că până acum nu s-a întâmplat mare lucru. Avem într-adevăr exploataţii mari, dar avem în acelaşi timp şi o foarte mare fărâmiţare a proprietăţilor. Nu avem industrie de procesare, care ar aduce un plus valoare producţiei agricole.

Pentru judeţul Giurgiu şi pentru toată ţara mi-aş dori ca viitorul parlament să facă mult mai mult pentru agricultură”, a precizat vorbitorul nu înainte de a-şi exprima regretul că noi încă nu avem o lege a pieţelor agricole care să funcţioneze cu adevărat.

M. M. 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!