Actualitate

De Bobotează, măsuri de ordine din partea Jandarmeriei

Peste 30 de jandarmi vor asigura duminică, 06 ianuarie a.c., măsurile de ordine publică timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului în municipiul Giurgiu, orașul Bolintin Vale, localitățile Drăgănescu și Letca Nouă.

În municipiu, începând cu ora 08.00, jandarmii vor fi prezenţi la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” şi vor adopta măsuri specifice, astfel încât ceremonia de sfințire a apei să se desfășoare în condiții de siguranță.  

         Având în vedere faptul că în fiecare an la slujbele religioase oficiate de Bobotează participă numeroşi credincioşi, la catedrală va fi instalat un dispozitiv din garduri de protecţie, astfel încât să se evite îmbulzeala şi tulburarea liniştii publice.

         Jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi pe timpul deplasării soborului de preoţi și a enoriașilor spre Canalul Cama şi oficierii slujbei de sfinţire a apelor.

Jandarmeria Giurgiu recomandă cetăţenilor care vor participa la slujba religioasă să manifeste calm, înţelegere, să adopte un comportament civilizat şi să aştepte cu răbdare împărţirea apei sfinţite, fără a produce dezordine.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde atenţie modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu un comportament antisocial.

În municipiu, jandarmii vor fi sprijiniți de efective din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Direcției Poliției Locale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!