Actualitate

De ce au fost PDL-iştii împotriva acordării unor sprijine financiare?

Au votat împotriva sprijinirii unei fetiţe de la Şcoala de Muzică, împotriva acordării unor sume pentru două biserici şi editarea unei cărţi. Consilierii judeţeni ai PDL au dat vineri, 15 aprilie, un vot negativ mai multor proiecte de hotărâre ce vizau acordarea de ajutoare financiare.Consilierii PDL, din nou fără nicio explicaţie, au votat la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean de la sfârşitul săptămânii trecute împotriva mai multor proiecte de hotărâre, dintre care şase vizau acordarea de bani unor persoane fizice sau instituţii. Astfel, consilierii PDL au fost împotriva sprijinirii Mariei Cristina, elevă la Şcoala de Muzică „Victor Karpis”. Fata are nevoie de 4.000 de lei pentru a se putea deplasa la Paris, la un concurs internaţional de pian.

PDL-iştii nu au fost de acord nici cu sprijinirea bisericilor din Bulbucata şi Iepureşti, care au nevoie de fonduri pentru a fi restaurate. Lăcaşul de cult din Bulbucata a ars aproape în întregime în urma unui incendiu.

În plus, consilierii judeţeni ai PDL au votat împotriva acordării unui sprijin financiar jurnalistului Ioan Mănăilă, care a solicitat ajutor pentru retipărirea unui volum. Mai mult, consilierii PDL nu au fost de acord să dea 4.000 de lei Şcolii numărul 4 „Mihai Eminescu” din Giurgiu pentru modernizarea muzeului şcolar şi a cabinetului de istorie, şi au votat împotriva acordării sumei de 2.000 de lei Ilenei Cîrstea, cea care doreşte să organizeze o manifestare denumită „Întâlnirea fiilor satului Tangâru”.

Tot consilierii PDL au votat împotriva sprijinirii Crucii Roşii Giurgiu. Singurul democrat-liberal care se pare că a refuzat să ia parte la momentele voturilor împotrivă a fost Constantin Burdulea. Consilierul a părăsit la un moment dat sala de şedinţe şi a revenit după ce au trecut proiectele ce vizau acordarea de sprijine financiare. Din fericire, proiectele au trecut totuşi cu voturile consilierilor PNL şi PSD.

„Cineva a ordonat, în aceste zile, executarea unui copil, pianist, iar membrii plutonului de execuţie se află aici, în această sală, şi au executat-o pe fată prin votul lor, aşa cum a fost executată şi o carte excelentă, al cărei tiraj s-a epuizat în doar câteva săptămâni şi trebuie retipărită. Este păcat că se întâmplă astfel de lucruri aici”, a opinat consilierul judeţean al PNL, Ion Gaghii.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!