Actualitate Economic

De ce se înfundă canalizările?

Mai mult de o remorcă de gunoaie au strâns în 48 de ore lucrătorii Apa Service de la Staţia de pompare a apelor uzate Zăvoi, una dintre principalele staţii de pompare din municipiu, care deserveşte aproape jumătate din localitate. Staţia Zăvoi pompează apa menajeră spre Staţia de Epurare a municipiului, în condiţiile în care, în mod normal, în apa menajeră nu ar trebui să existe gunoaie, pungi de plastic, sticlă, materiale de construcţie şi multe altele. Numai că grătarele şi sitele staţiei sunt mai mereu pline de asemenea “minuni” pentru că, din păcate, există încă mulţi cetăţeni cu o educaţie precară, care confundă canalizarea cu tomberonul de gunoi.
Aceeaşi soartă o au şi căminele tip Geiger pentru preluarea apelor pluviale, care adesea sunt înfundate cu resturi menajere sau chiar cu resturi provenite din materiale de construcţii. Nu mai târziu decât zilele trecute, lucrătorii de la Secţia Canal au găsit pe şoseaua Sloboziei cămine Geiger înfundate cu beton iar pe strada Uzinei au surprins un locuitor care arunca în scurgerea canalizării pluviale resturi provenite din fabricarea ţuicii. În topul “minunilor” care ajung din gospodării la canalizarea de pe stradă se mai întâlnesc animale moarte sau saci cu varză stricată.
Dacă până acum se putea spune că la acest capitol cele mai afectate zone erau Ramadan, Bălănoaiei, Obor şi Ghizdarului, din păcate trebuie să constatăm că această practică s-a extins şi în alte zone ale oraşului, ajungând şi în piaţa Centrală, unde mulţi “târgoveţi” aruncă în canalizarea pluvială apă cu resturi provenite din sectorul comercial.
Iată de ce, operatorul regional Apa Service SA lansează un îndemn la civilizaţie, solicitând celor certaţi cu buna cuviinţă să respecte normele elementare de conduită în societate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!