La zi

De la 1 mai, cardul de sănătate devine obligatoriu pentru asiguraţi

card-national-de-sanatateÎn judeţul Giurgiu, din totalul de 164.000 de carduri de sănătate care au fost repartizate în prima etapă, 151.000 au fost distribuite de Poşta Română iar 12.000 de carduri au fost returnate către CJAS Giurgiu. Din cele 12.000 de carduri care au ajuns la CJAS, 1.156 au fost distribuite prin ghişeele instituţiei, 1.700 sunt carduri care aparţin persoanelor care nu au medic de familie iar 9.080 de carduri au fost transmise celor 116 medici de familie, care trebuie să le înmâneze beneficiarilor. Spre suprinderea celor de la CJAS, un număr de 240 de carduri de sănătate au fost refuzate de şase dintre medicii de familie din judeţul Giurgiu.

În cea de-a doua etapă de distribuire a cardurilor de sănătate, alte 10.800 de carduri de sănătate au ajuns la oficiile poştale, pentru a fi distribuite persoanelor asigurate. Beneficiarii acestora sunt giurgiuveni care au împlinit între timp 18 ani sau care au fost omişi în prima etapă de distribuire.

La Giurgiu au existat şi persoane care au refuzat cardul de sănătate. În acest sens şase cereri au fost depuse la CNAS şi una la Casa judeţeană. Cardurile refuzate vor fi păstrate de CJAS timp de un an, în ideea că poate, între timp, persoanele respective se vor răzgândi.

Pentru a beneficia de servicii medicale, cei ce refuză cardurile, din diverse motive, au nevoie de o adeverinţă medicală eliberată de CJAS, adeverinţă care va trebui reînnoită la fiecare trei luni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!