Actualitate

Declaraţia care a stârnit protestul unor jurnalişti!

sediu-pnl-giurgiuDin respect pentru colegii mei jurnalişti, dar şi pentru corecta informare a giurgiuvenilor, vom prezenta în cele ce urmează declaraţia purtătorului de cuvânt al PNL Giurgiu, Monica Lăceanu, din cadrul conferinţei de presă de vineri, 5 februarie, afirmaţii care au determinat o parte a presei locale să protesteze. Dacă protestul este unul îndreptăţit sau nu, vă lăsăm pe Dumneavoastră stimaţi cititori să trageţi concluziile.

Monica Lăceanu: „Am să încep printr-o introducere de câteva fraze şi să fac precizarea că dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine, dar această precizare o fac pentru telespectatori. Acest instrument care se numeşte conferinţa de presă are nişte reguli şi nişte limite pe care noi trebuie să le respectăm. Atât noi, cât şi dumneavostră. Având în vedere că nimeni nu e perfect şi că nu întotdeauna lucrurile funcţionează foarte bine, trebuie să reglementăm un pic din mers acest aspect. Drept pentru care, în cadrul conferinţei de presă a organizaţiei noastre, o să vă rog, cu respect, să adresaţi întrebări referitoare la subiectele care se discută, pentru că nu îmi doresc nici eu, şi sunt convinsă că nici dumneavoastră, să denaturăm sensul conferinţei de presă şi anume acela de a informa telespectatorii cu ceea ce dorim noi să transmitem.

Până la urmă, scopul unei conferinţe este de a transmite un mesaj şi v-aş ruga să fim serioşi şi responsabili şi să respectăm acest lucru. Dacă am fi preferat comunicarea directă am fi apelat la comunicate de presă. Însă intenţia noastră, cu tot respectul vă spun este de a transmite oamenilor din afară şi acesta este unul dintre puţinele instrumente pe care le avem la îndemână. Cu convingerea că vom respecta cu totii aceste reguli pe care nu le-am inventat noi o sa continuăm…”

Reporter: Dacă punem şi alte întrebări care nu au treabă cu subiectul o să ne trageţi de urechi…

Monica Lăceanu: „Nu, nu îmi permit…să vă trag de urechi. Nu mi-am permis să trag copiii mei. Precizarea este următoarea: s-ar putea din poziţia pe care o am de purtător de cuvânt să am sau nu mandat să vorbesc despre acel lucru. Personal, dacă mă întrebaţi vă răspund cu mare plăcere, dar în alt loc şi nu aici. Precizez că nu o să folosesc cu niciunul dintre dumneavoastră informaţii exclusive . O să avem aceeaşi politică transparentă şi directă, din respect pentru cititori şi pentru telespectatori”.”

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!