Actualitate

Deputatul Toma Petcu, declarație de presă

„Contribuția PSD la guvernarea PSD – ZERO

Constat că PSD Giurgiu este cantonat într-o luptă politică continuă și se concentrează foarte puțin pe lupta de combatere a pandemiei create de virusul Covid 19.
Am văzut recent pe pagina de facebook a PSD, dar și pe pagina de facebook a unui ziar on-line și ,,proprietate personală”, o postare video care prezintă contribuția ,,decisivă” a consiliilor județene conduse de Partidul Social Democrat la testarea populației pentru depistarea coronavirusului.
Nu vreau să comentez realitatea din alte județe ale țării, dar, legat de județul Giurgiu, în acel filmuleț se prezintă ca fiind unul din județele în care testarea populației este posibilă, ba, mai mult, ziarul care a preluat această informație, încearcă să sugereze că se fac testari la Giurgiu și că acest lucru ,, se datorează” Organizației Giurgiu PSD și conducerii PSD a Consiliului Județean Giurgiu.
Se pare că PSD Giurgiu continuă campania de manipulare și dezinformare, comportându-se ca un partid ,,nou-născut”. Când, de altfel, e un partid care (nu) a „reusit” să guverneze România ( în ultimii opt ani – 2 cicluri electorale), dat fiind faptul că:
– Guvernul României a fost condus de PSD, timp de 6 ani;
– Ministerul Sănătății a fost condus de PSD, timp de 6 ani;
– Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a fost condus de PSD, timp de 6 ani și este condus și astăzi
– Consiliul Județean Giurgiu a fost condus de PSD 4 ani și este condus și astăzi.
Cred că, în acest moment, o scurtă analiză a managementului sistemului de sănătate giurgiuvean este relevantă:
– Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate aparține PSD;
– Conducerea Direcției de Sănătate Publică Giurgiu aparține PSD;
– Conducerea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu aparține PSD.
Trebuie să remarc deprofesionalizarea acestor instituții din ultimii ani, instituții care ,,au reușit performanța” de a avea o treime din numărul total de persoane infectate cu coronavirus din județul Giurgiu, din rândul cadrelor medicale care își desfășoară activitatea în spital.
Referindu-mă la guvernarea Partidului Național Liberal, pot spune câteva lucruri relevante. În primul rând, nu este o guvernare populistă! Sunt convins că, dacă la guvernare s-ar fi aflat PSD, toate aceste măsuri mai puțin populare, de distanțare socială și izolare, nu ar fi fost luate și puteam vorbi, în acest moment, de foarte multe cazuri de îmbolnăviri și decese, asemenea Italiei, Spaniei și Marii Britanii.
Totodată, Guvernul PNL, a reușit semnarea a două contracte de finanțare, pe fonduri europene, pentru două spitale regionale din Iași și Cluj, contracte în valoare de aproximativ un miliard de euro. Am spus tot timpul, și în timpul guvernării PSD (când se dorea finanțarea acestor spitale pe parteneriat public-privat, adică să plătim privaților prestațiile medicale) , o spun și acum, că cea mai bună variantă este să construim spitale și să le dotăm din fonduri europene.
PSD nu a reușit demararea acestor proiecte nici prin parteneriat public privat, nici în alt mod.
Revin cu aceeași solicitare pe care i-o adresez domnului președinte al Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina:
– Domnule Mina, fiți transparent față de cetățenii acestui județ și comunicați ce ați achiziționat concret până acum (lunile martie și aprilie) pentru Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, în lupta pentru combaterea epidemiei de coronavirus??? Nici până astăzi nu am primit un răspuns concret!

Deputat,
Toma Petcu”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!