Actualitate La zi Social

DESFĂŞURARE DE FORŢE: Cel mai mare exerciţiu-simulare de cutremur, din ultimii 3 ani, la Giurgiu

_DSC8670Sirenele şi alarmele au răsunat, în jurul orei 10.00, în tot oraşul Giurgiu, joi, 28 noiembrie, aşa cum s-ar întâmpla în cazul unui cutremur devastator. Clădiri prăbuşite, oameni prinşi sub dărâmături, incendii, maşini peste care au căzut stâlpi, accidente chimice! Pentru toate acestea, şi nu numai, s-au antrenat, astăzi, toate forţele de intervenţie din judeţ.
A fost vorba, aşadar, despre un exerciţiu tactic de cooperare cu forţe şi mijloace în teren cu tema: Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu pe linia realizării managementului unor situaţii de urgenţă produse de un seism. Locul de desfăşurare a fost clădirea neterminată, din spatele Consiliului Judeţean, ce găzduieşte şi fostul Emotione._DSC8714
La exerciţiu au participat, alături de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vlaşca” al judeţului Giurgiu, reprezentanţi din cadrul: Compartimentului Control şi Inspecţie pentru Calitatea Lucrărilor de Construcţii Giurgiu, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Centrului Militar Judeţean Giurgiu, Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, S.C. Wirom Gas S.A. Bucureşti – punct de lucru Giurgiu, Structurii Teritorială pentru Probleme Speciale Giurgiu, Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Giurgiu, Societatăţii Naţionale de Cruce Roşie – Filiala Giurgiu, S.C. Global Energy Production, S.C. Apa Service S.A. Giurgiu, Unităţii Teritoriale de Reţele Giurgiu – Sucursala de Distribuţie şi Furnizare Energie Electrică “Muntenia Sud”, S.C. Romtelecom S.A. – Centrul de Operaţiuni Teleorman – Giurgiu, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Giurgiu._DSC8760
În cadrul unei conferinţe de presă, susţinute la sediul Prefecturii, după exerciţiu, prefectul judeţului, Nina Crişu, i-a felicitat pe cei de la ISU, instituţia organizatoare, dar şi pe toţi ceilalţi implicaţi, pentru succesul de astăzi. “Şi-au demonstrat încă o dată profesionalismul, şi sper că şi cetăţenii au învăţat ceva din acest exerciţiu”, a subliniat Crişu.
Invitaţi speciali, atât la exerciţiu, dar şi la un eveniment ulterior, colegii bulgari de la Direcţia de Protecţie Civilă Ruse s-au declarat mulţumiţi de tot ce au văzut în timpul acţiunii de miercuri. « A ieşit foarte bine! Dacă n-am fi ştiut, puteam să credem că a fost real, atât de bine a decurs totul », a spus şeful pompierilor din Ruse, Dimiter Pavlov.
Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, colonel Emil Apostol a declarat că, în opinia sa, a fost unul dintre cele mai mari exerciţii de acest gen, realizate la Giurgiu în ultimii 20 de ani.
“A fost o adevărată desfăşurare de forţe. Au fost multe instituţii care au participat, a fost practic un examen pentru noi, să angrenăm atâtea instituţii şi să le punem să lucreze în acelaşi timp şi în acelaşi spaţiu. Eu zic că a fost unul dintre cele mai mari exerciţii din ultimii 20 de ani, la Giurgiu. Ne-am propus să îl facem cu o periodicitate mai mare decât până acum, pentru că trebuie să învăţăm să lucrăm împreună”, a conchis Apostol.
C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!