Actualitate

Deşi pentru mulţi pare doar un vis, Giurgiu începe să scape de coşmarul gropilor din asfalt

 „Românul ştie doar de frică”. Este o sintagmă care se pare că a funcţionat foarte bine în cazul firmelor ce au executat lucrări în oraş şi au lăsat în urmă mii de gropi şi şanţuri. De-abia după ce Primăria a ameninţat cu aplicarea de amenzi şi a trecut şi la fapte, firmele cu pricina au trecut la treabă.

Au trecut mai bine de şase luni de când giurgiuvenii se plâng de starea străzilor din oraş, care arătau ca după bombardament… pline de gropi şi şanţuri lăsate în urmă de puzderia de firme care au tot executat lucrări peste peste lucări prin tot oraşul. Un drum prin Giurgiu era un adevărat coşmar. Şi asta a durat toată iarna. Până când, sătui, probabil, de reclamaţii şi de înjurăturile primite de la şoferi, edilii au decis să pună piciorul în prag şi să dea termen-limită pentru repararea carosabilului, dar şi amenzi pentru nerespectarea acestor termene.

Din fericire, situaţii ca cea din zona vechii Vămi sunt rare şi o scurtă plimbare prin oraş ne-a arătat că, în general, ameninţările Primăriei au dat roade, aşa că, de frică, firmele cu pricina s-au apucat şi au reparat dezastrul pe care îl lăsaseră în urmă. Sigur că nu peste tot, pentru că, dacă a fi fost aşa, am fi trăit într-o lume perfectă, aşa că, pe ici, pe colo, mai sunt ceva şanţuri neastupate, despre care responsabilii spun că vinovată de întârzierea lucrărilor ar fi vremea nefavorabilă. Una peste alta, însă, am putea spune că, în sfârşit, am scăpat de gropi şi şanţuri. Rămâne de văzut cât de durabile vor fi reparaţiile făcute şi cât de repede vor reapărea gropile din asflat, dar, deocamdată, să ne bucurăm de ce avem.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!