Actualitate Comunicate La zi

Săptămâna Protecției Civile a continuat în șapte localități

Schitu, Ghimpați, Letca Noua, Clejani, Bucșani, Crevedia Mare și Bolintin Vale sunt localitățile în care pompierii au organizat, astăzi, acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru a fi protejați în caz de cutremur sau în alte situații de urgență cum ar fi incendiile sau inundațiile.

Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul Primăriilor. Acestea au primit materiale de informare publică din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și “Nu tremur la cutremur”, în vederea distribuirii către cetățeni, în perioada următoare.

Reamintim faptul că, în mediul rural, principalele cauze care au provocat incendii în locuințe sau în gospodării sunt:

▪ scurtcircuitul: instalații electrice / prize defecte etc.;

▪ coșul /burlanul de fum defect, necurățat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului;

▪ cenușă, jar sau scântei de la sistemele de încălzit;

▪ amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzit.

Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, până pe data de 04 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al Județului Giurgiu va desfășura acțiuni de informare și educare preventivă în mai multe localități. Astfel, giurgiuvenii interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!