Actualitate

Deşi reţeaua de apă şi canalizare le trece prin poartă, şase familii de pe Intrarea Crăiţelor sunt purtate de la Ana la Caiafa şi nu au apă la robinet

Şase ani de zile s-au chinuit oamenii de pe Intrarea Crăiţelor să convingă administraţia locală că şi ei locuiesc în Giurgiu şi că au nevoie de apă şi canal. Fără succes. Asta până anul trecut, mai exact imediat după alegerea noului primar, când oamenii făceau o nouă adresă către Primărie, cerând introducerea reţelei de apă şi canal şi primeau şi un răspuns favorabil. În iulie, pe straduţa cu pricina îşi făcea apariţia o echipă de muncitori care au instalat conducta de apă şi pe cea de canalizare, fără a le racorda, însă, la conductele principale de pe şoseaua Sloboziei. La acel moment, muncitorii spuneau că racordurile urmau să fie realizate de Apa Service. Evident, oamenii de pe stradă au mers la Apa Service, unde, însă, supriză: au fost trimişi înapoi la Primărie, pentru că era lucrarea Primărei. A urmat un şir întreg de adrese şi răspunsuri, în care, în final, Apa Service afirma că va realiza racordul, însă când se îndreaptă vremea. Când vremea s-a îndreptat, însă, altă surpriză: Apa Service anunţă că nu mai poate face racordul pentru că nu mai dă Primăria aviz. Asta, în ciuda faptului că, după ce primeau acest răspuns, oamenii de pe Intrarea Crăiţelor constatau, cu surprindere, că pe alte străduţe învecinate se făceau racorduri fără probleme, deci Primăria emisese avize.

Aşadar, cu conducta în faţa porţii, oamenii cară apă cu bidoanele de la vecinii de pe alte străzi.

Sătui să fie trataţi ca o minge de ping pong, trimisă de la Primărie la Apa Service şi invers, locuitorii de pe Intrarea Crăiţelor îşi pun acum speranţa în mediatizarea cazului lor.

Oamenii de pe Intarea Crăiţelor spuneau, prinre altele, că motivul invocat de Apa Service pentru nerealizarea racordului în şoseaua Sloboziei era faptul că Primăria nu ar mai da aviz pentru astfel de lucrări în acea zonă. Viceprimarul Vladu neagă însă acest lucru şi spune că nu este niciun impediment.

Aşadar, dacă Apa Service se decide să facă, totuşi, acestă lucrare şi să aducă, în sfârşit, apa şi pe acestă stradă, nu are nicio piedică din partea Primăriei. Aşa cum era normal, am cerut şi un punct de vedere al societăţii Apa Service, care, din toate relatările părţilor implicate, pare „omul negru”. Directoarea societăţii, Violeta Năiţă, ne-a explicat că racordul la magistrala de apă de pe şoseaua Sloboziei urmează să se facă până la sfârşitul acestei săptămâni, cel târziu în cursul săptămânii vitoare, după care va urma operaţiunea de racordare individuală a consumatorilor de pe Intrarea Crăiţei. Directoarea Violeta Năiţă mai spune că lucrările nu puteau fi executate până nu se finaliza reţeaua de canalizare de pe Sloboziei şi că, odată începute, acestea nu vor dura prea mult, în jur de două-trei zile, în următoarea etapă-cea de racordarea individuală, fiecare din cele şase familii de pe Intrarea Crăiţelor urmând a încheia contracte individuale şi a-şi plăti conducta şi apometrul. Aşadar, oamenii de pe această stradă mai doar puţin de aşteptat până vor ajunge, cu adevărat în secolul 21 şi vor ieşi din Evul Mediu, unde se află cum, cărând apa cu bidoanele de la vecini.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!