Actualitate Comunicate Educație Eveniment La zi ŞCOALA GIURGIUVEANĂ Social

Dezbatere la ISJ Giurgiu: Analiza rezultatelor obținute la BAC şi identificarea de soluții in vederea îmbunătăţirii nivelului de pregătire

Analiza rezultatelor obținute de elevi giurgiuveni la examenul de bacalaureat, precum și identificarea de soluții in vederea îmbunătăţirii nivelului de pregătire din perspectiva susţinerii examenului de Bacalaureat , cuantificabil prin creşterea procentului de promovare, au fost temele discutate în cadrul întâlnirii de lucru initiata de Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

La dezbateri au luat parte prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, vicepresedintele CJ, Elisabeta Mihalcea, inspectorul scolar general Adelina Sarbu, precum si directorii unităților de învățământ din județ. Acestia din urma au vorbit, pe rand, despre rezultatele obtinute, despre masurile luate la nivelul fiecare uniitati scolare, dar si despre problemele specifice identificate.

Prefectul Aneta Matei a subliniat, printre altele, că este important ca elevii să aibă o ţintă care să îi motiveze să înveţe, de aceea se poate lua în calcul și planificarea de activităţi care urmăresc autocunoaşterea, conştientizarea propriilor interese, abilităţi, înclinaţii, cu scopul creşterii încrederii în sine şi a motivaţiei pentru învăţare, iar rezultatul final sa fie promovarea examenului de bacalaureat.

Vicepresedintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, a precizat ca pentru administratia judeteana, educatia reprezinta o prioritate si din acest motiv va sustine acest domeniu important, dar sensibil. De altfel, abordarea noii conduceri judetene a facut sa se treaca de la vorbe la fapte: avem invatamant DUAL la Giurgiu si mai multe clase de profesionala, care sa pregateasca forta de munca inalt calificata.

Elisabeta Mihalcea crede ca o solutie ar fi organizarea de activităţi remediale, menite să aprofundeze materia predata la clasă, dar si să clarifice noţiunile cu un grad mai ridicat de dificultate din programa de bacalaureat. De asemenea, o alta solutie ar fi accesarea fondurilor europene destinate educatiei, prin încurajarea scrierii de proiecte.

Discuțiile au vizat asadar analiza rezultatelor obținute de elevi la examenul de bacalaureat, precum și identificarea de soluții pentru îmbunătăţirea nivelului de pregătire în vederea susţinerii examenului, cuantificabil prin creşterea procentului de promovare.

CONCLUZII

  • Se impune organizarea de activităţi remediale, menite să aprofundeze conţinuturile predate la clasă, să clarifice noţiunile cu un grad mai ridicat de dificultate din programa de bacalaureat
  • Deoarece rezultatele elevilor noştri pot fi mai bune, e necesar un plan de măsuri cu acţiuni concrete pe care fiecare unitate să il implementeze astfel încât succesul şcolar să fie mult mai bun, rata de reuşită a elevilor giurgiuveni să crească în noul an scolar.
  • Accesarea fondurilor europene destinate educatiei, prin incurajarea scrierii de proiecte
  • Pentru obţinerea unor rezultate mai bune, pe care ni le dorim cu toţii, este necesar să lucrăm împreună: elevi, profesori, părinţi, în folosul copiilor/elevilor noştri.

Mariana Mitroi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Dezbatere la ISJ Giurgiu: Analiza rezultatelor obținute la BAC şi identificarea de soluții in vederea îmbunătăţirii nivelului de pregătire – www.giurgiuonline.com 24 august 2021 at 8:29

[…] post Dezbatere la ISJ Giurgiu: Analiza rezultatelor obținute la BAC şi identificarea de soluții in ved… appeared first on Informatia de […]

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!