Actualitate Social

Din când în când, mai pierde şi statul în instanţă

judecator_magistrat_poza_mare_26778800_89776300Statul român a fost obligat în instanţă să asigure tratament gratuit de ultimă generaţie pentru şapte bolnavi care au dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Decizia a survenit foarte rapid din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, fiind una foarte importantă de vreme ce vorbim de şapte pacienţi cu boli grave pentru care nu existau alternative de tratament în România.
Pacienţii au solicitat alte tratamente, în condiţiile în care există o decizie a Ministerului Sănătăţii de actualizare a listei de medicamente compensate şi gratuite, astfel încât acestea să fie disponibile bolnavilor. Procedura este însă una de durată, urmând a se finaliza de-abia la toamnă, după cum au precizat oficialii ministerului.
Ei bine, pacienţii susţin că au nevoie de aceste medicamente acum, pentru a putea supravieţui, tocmai de aceea au dat în judecată ministerul aferent.
Una peste alta, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au emis o ordonanţă prin care obligă Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate să le asigure celor şapte tratament imediat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!