Actualitate Educație

Din nou, la şcoală. Următoarea vacanţă va fi peste trei săptămâni

Elevii şi prescolarii se întorc la şcoală luni, după vacanţa de iarnă. Următoarea vacanţă – intersemestrială – va fi între 3 şi 11 februarie 2018.
Acest an şcolar însumează 176 de zile lucrătoare (35 de săptămâni).
Primul semestru se va încheia în 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea va începe în 12 februarie şi se va încheia în 15 iunie.
Potrivit structurii anului şcolar 2017 – 2018, vacanţele elevilor au fost programate astfel: vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018), vacanţa intersemestrială (3 – 11 februarie 2018), vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018) şi vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018).
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie 2018.
Ce adus nou 2018, in educatie…

Elevii nu vor mai fi obligaţi să facă de serviciu pe şcoală sau să poarte uniforma unităţii de învăţământ, însă au obligaţia ca la începutul orei să îşi depoziteze telefoanele mobile în locul special amenajat în clasă, prevede noul regulament de organizare a şcolilor, care a fost modificat de către ministrul Educaţiei, Liviu Pop, iar modificările au fost anunţate pe Facebook. Organizaţiile de elevi se declară nemulţumite că nu a existat o consultare publică legată de aceste modificări.
Elevii îl anunţă pe ministrul Educaţiei că vor ataca în instanţă modificările anunţate de Liviu Pop la regulamentul şcolar. Principala nemulţumire e că vor trebui să renunţe la telefoanele mobile pe durata orelor şi insistă că nu e normal ca astfel de schimbări să fie făcute în mijlocul anului şcolar. Elevii spun că nu au fost consultaţi în privinţa noilor reguli şi cred că au argumente să le atace în instanţă.
Alexandru Manda, preşedinte Asociaţia Elevilor Constanţa: „Afectează exercitarea posesiei asupra unui bun al elevilor, posesie care conform articolului 916 din Codul Civil este o prerogativă a dreptului la proprietate.”
Liviu Pop, ministrul Educaţiei: „Noi ne dorim ca elevul timp de 50 de minute, cât durează o oră, să fie atent la oră nu la cine îi trimite sms şi la cine îl sună şi ce face.”
Eugen Ilea, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi: „Tot mergem pe digitalizare, haideţi să mergem pe drumul acesta şi să digitalizăm în primă fază şi cu camere de supraveghere, astfel încât să nu mai avem discuţii legate de ce se întâmplă în timpul orelor şi în cazul unor evenimente că nu avem dovezi.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!