Deși aprobat cu o zi înainte, Proiectul de hotărâre privind – Creșterea eficienței serviciilor medicale electronice în județul Giurgiu – a fost, repus, marţi, 29 decembrie a.c., în discuția consilierilor județeni.
Conform precizărilor făcute de juristul Daniela Pătru, directorul CJG, proiectul aflat în discuție nu ar fi fost susținut, la şedinţa de luni, 28 decembrie, de o fundamentare corectă, nefiind precizate sumele alocate și nici capitolul din care se făceau respectivele cheltuieli.
În acest context, cel mai important lucru care ar trebui spus este faptul că, în mod bizar, proiectul de hotărâre, aflat marţi pe ordinea de zi, nu avea viza de legalitate a secretarului Consiliului județean și, tot marţii, atât secretarul Florian Dinu, cât și președintele CJG,Vasile Mustățea, au lipsit.
Așadar, fiind vorba de prezentarea și susținerea unui Proiect, de care depinde în mod direct acreditarea, pentru anul viitor, a Spitalului județean din Giurgiu, lipsa celor două oficialități decidente, de la lucrările ședinței CJG, de îndată, pare, oarecum, suspectă, în condițiile în care, Proiectul, a cărei valoare este de 53 miliarde lei vechi, riscă a fi declarat neeligibil, de către Uniunea Eropeană dacă, până la 31.12.2015, nu se fac plățile.
Singura persoană care ar fi putut semna, pentru legalitatea proiectul de hotărâre, Daniela Pătru a menționat că poate face acest lucru „doar în situații speciale, atunci când secretarul județului se află în concediu de odihnă, medical sau este plecat la cursuri”. Cum aceasta a declarat că nu cunoaște motivul absenței secretarului Dinu, evident că nu putea să îndeplinească prerogativele acestuia.
Fiind un proiect deosebit pentru toți locuitorii județului, vicepreședintele Dumitru Gavrilă a insistat să-l supună, spre aprobare, chiar cu riscul ca acesta să fie atacat, în contencios, de Instituția Prefectului.
Cum documentația ce însoțea proiectul nu era asumată, prin semnarea, pentru legalitate, majoritatea consilierilor județeni au înțeles să facă același lucru, astfel că, proiectul ce viza creșterea eficienței serviciilor medicale electronice în Spitalul județean Giurgiu nu a fost validat, iar costurile pentru implementarea și finalizarea lucrărilor începute, 53 miliarde lei vechi, vor fi suportate din bani de la bugetul CJG. Adică, ai tuturor giurgiuvenilor.
Însă, după cum ne-am obișnuit, situația de astăzi nu este una singulară, consilierul județean Mihnea Boerescu criticând și cu alte ocazii, lipsa de implicare a conducerii CJG pentru atragerea de bani europeni, multe dintre acestea, fiind continuate, în procent de peste 80% cu bani de la buget.
N.R.: Proiectul va fi supus aprobării, din nou, miercuri, 30 decembrie, în cadrul unei şedinţe de îndată. Dacă va trece sau nu, rămâne de văzut. Cert este că, aleşii judeţeni nu vor să voteze în necunoştinţă de cauză fiindcă nu vor sărăspundă în solidar cu cei ce se fac vinovaţi de oarece corecţii aplicate respectivului proiect.
Nina Miţoi
.
1 comentariu
Din vina Presedintelui Mustatea , evident.
Consilierii habar n-au avut de nimic.Nu li se da contractele spre analiza , nu sunt chemati la renegocierea contractelor, nu li se da materialele (documentatiile ) la proiectele care urmeaza sa fie supuse la vot. Li se pune pumnul in gura de catre Mustatea atunci cand intreaba ceva.Uneori li se refuza de catre acesta si dreptul la cuvant . Sunetul la microfoanele lor „este aranjat ” de omul lui Mustatea inainte de sedinta. Sedintele sunt inregistrate de televiziuni favorabile lui si sunt decupate ….etc
Practic consilierii sunt niste papagali care ,pentru 4-5 milioane lei vechi pe luna, se duc la sedinte si ridica mana in necunostinta de cauza.Banu curge , smecherii isi fac mendrele , giurgiuvenii sufera.Asta e acum Consiliul Judetean .Insa vremea lor a trecut. Mai sunt 4-5 luni de mandat. Sper sa vina consilieri care sa-i apere pe giurgiuveni .Noi am fost niste prosti.
Imi cer iertare fata de voi pentru neputinta si nestiinta mea.