Actualitate

Diplomele de BAC, înlocuite cu adeverințe de promovare

diplome-BAC

Au luat Bacalaureatul și acum vor să se înscrie la facultate, însă aveau emoții pentru că nu au diploma necesară. Candidații care au promovat Bacul își pot ridica adeverințele de absolvire de la secretariatele liceelor urmate, acestea înlocuind, cel puțin deocamdată, diplomele de BAC și fiind acceptate la înscrierea în toate facultățile din țară, dar și din străinătate.

O anchetă a DNA a oprit activitatea firmei care avea monopol pe tipărirea diplomelor de Bacalaureat și, în aceste condiții, diplomele sunt, momentan, înlocuite cu adeverințe ce atestă faptul că titularul a promovat examenul de bacalauret. Aceste documente se eliberează la secretariatele liceelor absolvite, începând de luni, 14 iulie.

Potrivit oficialilor MEN, adeverinţele pot fi utilizate atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru înscrierea în instituţiile de învăţământ superior, fără riscul de a fi respinse.

„Toate universităţile din România au luat act de această situaţie, iar Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinţă emis de inspectoratele şcolare româneşti către baza de date a reţelei internaţionale ERIC – NARIC. Prin intermediul acestei reţele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi UNESCO, se comunică toate informaţiile în materie de recunoaştere şi echivalare a documentelor oficiale emise de instituţiile statelor şi de alte instituţii de învăţământ”, mai precizează MEN. Adeverinţele sunt valabile 12 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!