La zi

Discuţii aprinse la o emisiune televizată între primarul Nicolae Barbu şi liberalul Dumitru Beianu pe tema emisiunii de obligaţiuni lansată de municipalitate

hqdefaultDeclaraţii contradictorii făcute de primarul Nicolae Barbu, la o recentă emisiune televizată. Lansăm emisiunea de obligaţiuni pentru a scădea gradul de îndatorare, ca să putem lua credite pentru confinanţarea proiectelor europene, dar de fapt nu ne vor mai trebui credite pentru proiectele cu pricina. În plus, primarul consideră că nu era nevoie de consultarea populaţiei privind îndatorarea municipalităţii până în 2028.
Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a participat recent la o emisiune, la Muntenia TV, alături de preşedintele organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, Dumitru Beianu. Principala temă a dezbaterii a constituit-o lansarea emisiunii de obligaţiuni de către municipalitate, ceea ce înseamnă practic o îndatorare până în 2028, valoarea emisiunii fiind de 600 de miliarde de lei vechi.
Discuţia între cei doi invitaţi a fost una foarte aprinsă, presărată cu idei contradictorii din partea edilului şef.
Dumitru Beianu i-a explicat lui Barbu că, în opinia liberalilor giurgiuveni, această lansare a emisiunii de obligaţiuni nu va ajuta cu nimic municipalitatea, ci, dimpotrivă, va încurca pe viitor, atunci când Primăria va avea nevoie să facă un credit pentru cofinanţarea unor proiecte europene.
Primarul Barbu a susţinut că a decis să apeleze la această nouă formă de împrumut tocmai pentru că gradul de îndatorare al municipalităţii era prea mare, din cauza creditelor vechi, şi că nu s-ar mai fi putut împrumuta ulterior.
Surprinzător a fost însă răspunsul lui Barbu la o întrebare precisă a moderatorului, care aduce după sine o altă întrebare: dacă pentru cofinanţarea proiectelor europene nu va mai fi nevoie de credit, atunci care este sensul emisiunii de obligaţiuni?
Probabil neatent sau doar grăbit, primarul Barbu a cam încurcat şi atribuţiile aparatului propriu. Şi nici în ceea ce priveşte consultarea populaţiei pe tema emisiunii de obligaţiuni, cei doi invitaţi nu s-au înţeles.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!