La zi

Goana disperată după imagine echivalează în aceste zile cu nominalizatul la Nobel Mircea Cărtărescu

cartarescu

Mircea Cărtărescu, nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură în 2014, a anunţat deja că o va vota pe Monica Macovei pe 2 noiembrie.

În altă ordine de idei, cu patru ani în urmă, Cărtărescu nu se sfia să scrie într-un editorial că Victor Ponta este cel mai prost propagandist PSD. De cealaltă parte, Victor Ponta declara într-o conferinţă de presă despre autorul ”Orbitor”-ului că este un intelectual al Fuhrerului, iar limbajul său este demn de propagandiştii nazişti Alfred Rosenberg şi Josef Goebbels.

Ei bine, astăzi, în plină campanie electorală, dar şi doar cu câteva zeci de ore înaintea decernării premiilor de la Stockholm,Victor Ponta scrie pe blogul personal că îi doreşte baftă maximă reputatului scriitor şi că s-ar bucura dacă România, după Herta Muller în 2009, ar fi încă o dată laureată în Literatură.

Şi asta după ce, o mai spunem o dată, în 2010, Cărtărescu ştergea pe jos cu Victor Ponta.

În completare, cităm dintr-un editorial publicat de Cărtărescu în Evenimentul Zilei: ”Este de neînţeles cum PSD-ul însuşi îl rabdă pe Victor Ponta în fruntea lor, afară numai dacă nu-l cred un inofensiv om de paie al puternicilor din umbră. După ce epocile Iliescu şi Năstase s-au dus, acest partid, altădată măcar odios, periculos, redutabil în felul său, a ajuns pe mâinile unor marionete de care te-apucă râsu’-plânsu’.”   

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!