Actualitate Eveniment La zi Pixu' corect

Ziua Armatei Române, sărbătorită fără public. La Mulţi Ani, Armatei Române!

La Giurgiu, Ziua Armatei României a fost sărbătorită în format restrâns, fără public, din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Alaturi de militari si de veterani de razboi, alaturi de  Generalul de flotilă aeriană (rtr) Radu Theodoru, veteran de război, aflat la venerabila vârstă de 96 de ani, s-au aflat primarul Adrian Anghelescu si presedintele CJ, Dumitru Beianu.

Dumitru Beianu, presedintele CJ Giurgiu: “Astăzi România îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost în slujba ei.

În istoria şi conştiinţa noastră, a românilor, data de 25 octombrie reprezintă o zi specială, pentru că, acum 76 de ani, ostaşii români au reuşit eliberarea ultimelor petice de pământ de sub ocupaţie străină. Atunci, soldaţii români au dat dovadă de cel mai nobil sentiment – iubirea de patrie şi au demonstrat aceasta prin curajul și sacrificiul cu care s-au aruncat în luptă. Este motivul pentru care 25 octombrie a devenit Ziua Armatei Române.
Soldaţii Armatei Române, atât cei care au dispărut pe câmpurile de luptă, cât și cei care veghează acum pentru integritatea României, merită respect, recunoștință și aprecieri, în egală măsură, iar un gând aparte trebuie să adresăm veteranilor aflați în viață, ale căror amintiri ne arată cât de multă suferință aduc războaiele și ce însemnătate au pacea și libertatea.
În această zi deosebită, în numele meu și al Consiliului Județean Giurgiu, transmit urări de bine şi multă sănătate tuturor militarilor români. La mulţi ani Armatei Române!”

FOTO: Vasile Arcanu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!